To αντίο του σερ Άλεξ

Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος

Το τελευταίο ματς του σερ Άλεξ στο «Ολντ Τράφορντ» ήταν αυτό της περασμένης Κυριακής κόντρα στη Σουόνσι. Πολλές φορές σε διάφορες περιπτώσεις έχουμε μιλήσει για «τέλος εποχής». Στη συγκεκριμένη περίπτωση η φράση βρίσκει το νόημά της. Τέλος εποχής μετά από δύο ή τρία ή τέσσερα χρόνια δεν μπορεί να υπάρχει, τέλος εποχής μετά από σχεδόν 27 χρόνια σίγουρα υπάρχει. Παίχτες που ο σερ Άλεξ προπονούσε, σήμερα έχουν ήδη πίσω τους, πολλά χρόνια προπονητικής καριέρας, όπως για παράδειγμα ο Μαρκ Χιουζ.

Η Γιουνάιτεντ είναι

μετά από 27 χρόνια παντού σερ Άλεξ. Ένας από σημαντικότερους Άγγλους αρθρογράφους έγραψε πρόσφατα «Ο Ντέιβιντ Μόγιες έχει να αντιμετωπίσει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Παντού στη Γιουνάιτεντ, από τις ακαδημίες έως τα γραφεία και τις καθαρίστριες θα βρίσκει μπροστάτου ανθρώπους που έχει προσλάβει ο Σερ Άλεξ. Θα χρειαστεί πολλά χρόνια για να πούμε ότι αυτή είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Μόγιες, όσο επιτυχημένος κι αν είναι». Είχε δίκιο, τόσο πολύ δίκιο.

Η σκιά του σερ Άλεξ θα πλανάται για πολλά χρόνια πάνω από το Όλντ Τράφορντ. Πολλοί είναι αυτοί που κάθε τι που κάνει, που θα λέει ο Μόγιες, θα μπαίνει στη ζυγαριά. «Θα το έκανε αυτό ο σερ Άλεξ», «θα το έλεγε αυτό ο σερ Άλεξ» και όλα τα υπόλοιπα σχόλια που θα συνοδεύουν τις πρώτες ημέρες, τους πρώτους μήνες, την κάθε μία απόφαση νέου τεχνικού.

Και είναι λογικό, όσο και αν τα καταφέρει ο Μόγιες η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα είναι ποτέ η ίδια, διότι ήταν μετά από 26,5 χρόνια μία τόσο δομημένη πάνω στον σερ Άλεξ ομάδα, που θα της πάρει χρόνια να το αλλάξει αυτό, να το ξεπεράσει, να το προσπεράσει. Μπορεί η μετάβαση να είναι ομαλή, μπορεί να συνοδευτεί και από άλλους τίτλους, μπορεί φαινομενικά να μην αλλάζουν πολλά, στην πραγματικότητα όμως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα είναι ποτέ η ίδια στην μετα σερ Άλεξ εποχή.

Το διαβάσαμε στη Sport Day

Keywords
Τυχαία Θέματα