Tο εκλεκτό μενού που απολάμβανε ο Αλ Καπόνε και οι βαρυποινίτες του Αλκατράζ [εικόνα]

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο των πενήντα χρόνων από το κλείσιμο του νησιού-φυλακής Αλκατράζ, στο φως της δημοσιότητας βγήκε ένα ενδεικτικό μενού Σεπτεμβρίου. Αυτό αποδεικνύει ότι οι υπεύθυνοι χρησιμοποιούσαν το φαγητό μάλλον κατασταλτικά στους σκληρούς εγκληματίες που στεγαζόταν εκεί.

Η λογική πίσω από τις γκουρμέ επιλογές και το εξαιρετικά καλομαγειρεμένο φαγητό ήταν ότι, όσο πιο νόστιμο είναι το γεύμα, τόσο περισσότερο θα τρώνε οι βαρυποινίτες, άρα θα «βαραίνουν», θα τους πιάνει υπνηλία κι έτσι θα είναι πιο

ήσυχοι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα πράγματα στο Αλκατράζ να είναι πολύ πιο ήρεμα και ασφαλή και οι φύλακες να είναι μεν σε εγρήγορση, αλλά να είναι και πιο σίγουροι.

Μερικά από τα εκλεκτά πιάτα που περιλάμβανε το μενού που ήρθε στη δημοσιότητα είναι: ψητή χοιρινή ωμοπλάτη, κρεατόπιτα αλ΄ανγκλέζ, σοτέ κολοκυθάκια.

Η αλήθεια είναι ότι μοιάζει πολύ με μενού ενός πανάκριβου, αρχοντικού εστιατορίου. Ίσως να μην απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, καθώς το Αλκατράζ ήταν έτσι κι αλλιώς αναγνωρισμένο ως το σωφρονιστικό ίδρυμα των ΗΠΑ που σέρβιρε το καλύτερο φαγητό, μέχρι να κλείσει οριστικά το 1963.

Δείτε μία φωτογραφία του αυθεντικού γεύματος που σερβιριζόταν στις φυλακές του Αλκατράζ εδώ:

Keywords
Τυχαία Θέματα