Tο γύρο του κόσμου κάνει η εξέγερση στην Αμυγδαλέζα- Τι μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ

Τα επεισόδια στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης ενώ κάνουν λόγο και στην ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ και τις καταγγελίες για τις συνθήκες κράτησεις των λαθρομεταναστών.

Σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων της Βρετανίας, Γαλλίας και Αυστραλίας, η εξέγερση ξεκίνησε όταν οι μετανάστες πληροφορήθηκαν ότι παρατείνεται ο χρόνος κράτησής τους από 12 σε 18 μήνες.

«Με πετροπόλεμο απάντησαν οι μετανάστες στην είδηση για παράταση της κράτησής τους», γράφει το γαλλικό France

24 και αναφέρεται στις φωτιές που έβαλαν στα στρώματά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Το βρετανικό BBC κάνει λόγο για τραυματισμό 10 αστυνομικών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης ενώ το SBS της Αυστραλίας αναλύει το μεταναστευτικό πρόβλημα που έχει προκύψει για την Ελλάδα που αποτελεί την πύλη εισόδου προς την Ευρώπη για χιλιάδες μετανάστες της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ινδίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα μέσα έχουν αναφερθεί στη σκληρή ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ που κάνει λόγο μεταξύ άλλων για κρατούμενο που ξυλοκοπήθηκε βίαια από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της προσευχής, καθώς και την υπόθεση Αφγανού κρατουμένου που πέθανε έπειτα από λοίμωξη που είχε και η οποία δεν αντιμετωπίστηκε εγκαίρως.

Keywords
Τυχαία Θέματα