Tο Ισραήλ απελευθερώνει 26 Παλαιστίνιους κρατουμένους

Στην απόφαση να ελευθερώσει 26 Παλαιστίνιους κρατούμενους, ως μέρος μιας συμφωνίας προχώρησε η κυβέρνηση του Ισραήλ, η οποία στοχεύει στο να χρησιμοποιήσει αυτή την ενέργεια ως διαπραγματευτικό όπλο στις ειρηνευτικές συνομιλίες που θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα.

Μία λίστα από ονόματα, επεξεργασμένη από μία υπουργική επιτροπή, δόθηκε στη δημοσιότητα χθες το βράδυ.

Οι κρατούμενοι θα αφεθούν ελεύθεροι την Τρίτη. Η καθυστέρηση αφήνει, επίσης, χρονικό περιθώριο στους συγγενείς των θυμάτων να παρέμβουν βάση του νόμου την τελευταία στιγμή.

Η ανακοίνωση

ήρθε αμέσως μετά την κατηγορία των παλαιστινιακών αρχών για σαμποτάζ των ειρηνευτικών συνομιλιών από το Ισραήλ, που ενέκρινε 1200 νέες οικίες αποκατάστασης σε ισραηλινούς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Ισραήλ απάντησε στην κριτική αυτή λέγοντας πως κάθε ειρηνευτική πρωτοβουλία έως τώρα, έχει θέσει το ζήτημα πως οι οικίες αποκατάστασης που βρίσκονται υπό αμφισβήτηση εμπεριέχονται στην ισραηλινή περιοχή.

Οι Παλαιστίνιοι είχαν προηγουμένως συμφωνήσει στο να ελαττώσουν τις ανταλλαγές γης.

Περίπου 500.000 Ισραηλινοί ζουν σε πάνω από 100 οικίες αποκατάστασης μετά την κατοχή της Δυτικής Όχθης και της ανατολικής Ιερουσαλήμ. Οι συγκεκριμένες οικίες θεωρούνται παράνομες από το διεθνές δίκαιο, αν και το Ισραήλ θέτει αυτό το θέμα υπό αμφισβήτηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα