«Tραβάει το σκοινί» με την Τρόικα ο Σαμαράς – Ετοιμάζει σκληρή απάντηση στη ΔΕΘ

08:06 5/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Την ενόχληση για την στάση της Τρόικας αναμένεται να δείξει δημόσια και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του κατά τα εγκαίνια της ΔΕΘ το Σάββατο.

Ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις από στενούς του συνεργάτες να τραβήξει το σχοινί στις νέες διαπραγματεύσεις που θα γίνουν με τους εκπροσώπους των δανειστών αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές.

Στο

Μέγαρο Μαξίμου γνώριζαν ότι οι διαπραγματεύσεις του Σεπτεμβρίου θα ήταν ιδιαιτέρως σκληρές, όπως και η πίεση από την Τρόικα. Ωστόσο το email της Τρόικας και το ύφος με το οποίο έγιναν οι απαιτήσεις σε ένα τόσο λεπτό θέμα όπως είναι η κατάργηση της αμυντικής βιομηχανίας προκάλεσε την οργή του πρωθυπουργού, ο οποίος δέχεται εισηγήσεις να σκληρύνει τη στάση του.

Με δεδομένο δε, ότι η κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής είναι έκρυθμη η Αθήνα έχει αποφασίσει να παίξει «σκληρό πόκερ». Ήδη οι συσκέψεις στο Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών είναι συνεχείς προκειμένου η ελληνική επιχειρηματολογία να μην αφήσει κανένα περιθώριο στην Τρόικα.

«Αυτή την φορά ξεπέρασαν κάθε όριο» έλεγε με νόημα συνομιλητής του πρωθυπουργού ενώ πηγές του Μεγάρου Μαξίμου ξεκαθάριζαν ότι η χώρα δεν πρόκειται να μείνει χωρίς αμυντική βιομηχανία οδηγώντας χιλιάδες νέους εργαζομένους στο δρόμο.

Ήδη ο Γιάννης Στουρνάρας συγκεντρώνει στοιχεία προκειμένου να εξηγήσει στην Τρόικα την ζημιά που θα φέρει ένα λουκέτο στην οικονομία και φέρεται να επιμένει να γίνει η εκκαθάριση εν λειτουργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Real News το απαντητικό e-mail προς την Τρόικα θα προτείνει να μην κλείσουν τα ΕΑΣ – ίσως μπει λουκέτο σε 2 από τα 5 – εργοστάσια και να ιδιωτικοποιηθεί άμεσα η ΛΑΡΚΟ. Ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από επενδυτές οι οποίοι αναμένεται να κρατήσουν και το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων.

Ωστόσο τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για την ΕΛΒΟ με τους εργαζομένους να ετοιμάζουν κινητοποιήσεις και «θερμή» υποδοχή του κ. Σαμαρά το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα