«Washington Times»: Αρχαία ελληνική τραγωδία θυμίζει η προσπάθεια των Ευρωπαίων να διασώσουν την Ελλάδα

«Ο κύριος χαρακτήρας της αρχαιοελληνικής τραγωδίας υπερεκτιμά τις δυνατότητες του και αυτοκαταστρέφεται». Έτσι παρομοιάζει τους Έλληνες πολιτικούς η εφημερίδα «Washington Times» και γράφει χαρακτηριστικά: «Τα πακέτα διάσωσης είναι ένα δώρο για τους Έλληνες πολιτικούς που εννοούν να συνεχίζουν τις "δουλειές" τους ως συνήθως.

«Είναι πολύ πιο εύκολο για εκείνους να συνεχίζουν να ξοδεύουν αλόγιστα τα χρήματα μίας άλλης χώρας παρά να πάρουν μη δημοφιλή μέτρα, όπως η περικοπή δημόσιων υπηρεσιών και δαπανών», επισημαίνει το δημοσίευμα που τονίζει παράλληλα ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα

πρέπει να σταματήσει. Επίσης σημειώνει ότι η αύξηση της φορολογίας θα σκοτώσει την ανάπτυξη και τονίζει πως ο μόνος τρόπος για να εξέλθουν τα κράτη της Ευρώπης από το υψηλό χρέος και την ύφεση είναι να επεκτείνουν την οικονομία τους. Τέλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αύξηση της φορολογίας στην παραγωγική δραστηριότητα τιμωρεί τους επιχειρηματίες συμπληρώνοντας ότι οι Ευρωπαίοι με το να μεταφέρουν απλά κονδύλια από μία φορτωμένη γραφειοκρατία στην άλλη δεν ενθαρρύνουν την ανάπτυξη απλά την παγώνουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα