Άδειες παραμονής θα παίρνουν οι Κινέζοι που αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης τέθηκε πλέον σε εφαρμογή επενδυτικός νόμος όπου ανοίγει τον δρόμο για απόκτηση άδειας παραμονής σε αλλοδαπούς πολίτες (πέραν Ε.Ε.) που προχώρησαν σε αγορά ακινήτων. Μάλιστα, οι πρώτες τρείς άδεις έχουν ήδη δοθεί ενώ στο τελικό στάδιο λίγο πριν την έκδοση είναι δύο ακόμα.

Με αφορμή την συνάντηση του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής εταιρείας Maslink Group, Λι Χάο, ο υφυπουργός ενημερώθηκε για έντονο ενδιαφέρον από πλευράς κινέζων πολιτών που θέλουν

να επενδύσουν σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο όπου οι τιμές ακινήτων είναι σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Για να επιτευχθεί βέβαια αυτό χρειάζεται και η χορήγηση από πλευράς του υπουργείου αδειών παραμονής.

Η κινεζική εταιρεία μάλιστα, είναι μια από τις ισχυρότερες εταιρίες παροχής υπηρεσιών μετανάστευσης στην Κίνα και έχει παραρτήματα και σε διάφορες χώρες Ευρώπης όσο και Αμερικής και Καναδά αλλά και αλλού. Η εταιρία μάλιστα, έχει προγραμματίσει παρουσιάσεις των Ελληνικών τοποθεσιών προς πώληση σε διάφορους ενδιαφερόμενους σε διάφορες πόλεις της Κίνας, με σκοπό να προσελκύσει και περισσότερο κόσμο. Σύντομα προβλέπει μάλιστα ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Maslink να υπάρξουν και οι πρώτες συναλλαγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα