Άδωνις: Θα είμαι πιο γρήγορος από την Τρόικα- Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο

Τη θέση πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις στον χώρο της Υγείας επανέλαβε ο Άδωνις Γεωργιάδης ενώ υπεραμύνθηκε των μεταρρυθμίσεων που προβλέπει το Μνημόνιο τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή εφαρμόζονται προειλημμένες αποφάσεις που σε άλλες χώρες έγιναν πριν 20 χρόνια και εδώ δεν γινόντουσαν για πολιτικούς λόγους.

Μιλώντας στο Mega ο υπουργός

Υγείας είπε χαρακτηριστικά «Θα τα κάνω πιο γρήγορα από την Τρόικα. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο».

Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης πήρε θέση και για το θέμα των πλειστηριασμών που αφορούν στην πρώτη κατοικία λέγοντας πως είναι υπέρ της άρσης απαγόρευσης αλλά με την προϋπόθεση πως θα υπάρξουν κοινωνικά κριτήρια.

«Όσο διαρκεί η απαγόρευση δεν θα προχωρήσει η οικοδομή στην Ελλάδα. Όσο διαρκεί η ολοσχερή απαγόρευση φουσκώνει η φούσκα των ακινήτων. Σταματώντας τους πλειστηριασμούς φουσκώνει ένα μέγεθος, δεν πληρώνουν γιατί βολεύονται από τον νόμο. Όσοι δεν έχουν χρήματα θα προστατευτούν. Εάν σκάσει η φούσκα, όσο υπάρχει προστασία από τους πλειστηριασμούς, τόσο οι τράπεζες δεν θα δίνουν στεγαστικά δάνεια. Θα καταρρεύσει η αγορά των ακινήτων. Την καθ ολοκληρίαν απαγόρευση όποιος την υπερασπίζεται με πάθος θα αναλάβει την ιστορική ευθύνη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας συμπληρώνοντας πως αυτό που πρέπει να προστατευθεί είναι η μικρή ιδιοκτησία.

Keywords
Τυχαία Θέματα