Αφιέρωμα – Τα παιχνίδια που μας συγκίνησαν στις πρεμιέρες της Superleague

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ξεκινά ο μεγάλος πόθος πολλών από εμάς. Η μεγάλη αγάπη του ανδρικού πληθυσμού. Ξεκινά το ελληνικό πρωτάθλημα.

Η μεγάλη κατηγορία του ελληνικού Πρωταθλήματος μετονομάστηκε Superleague μόλις το 2006 και ετοιμάζεται για την 8η πρεμιέρα της από τότε. Με τον Ολυμπιακό να έχει κατακτήσει έξι τίτλους και τον Παναθηναϊκό να διακόπτει το σερί των ερυθρολεύκων την σεζόν 2009-10, οι ομάδες

ξεκινούν το νέο Πρωτάθλημα η κάθε μία με τους δικούς της στόχους.

Όμως ποιες ήταν οι πρεμιέρες που μας συγκίνησαν, ποιοι ήταν οι αγώνες που μας έκαναν να αφήσουμε τις παραλίες τον Αύγουστο και να πάμε στο γήπεδο ή στον καναπέ μας για να τους παρακολουθήσουμε.

Την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος 2006-07 δεν είχαμε το μεγάλο ντέρμπι. Η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ έμειναν στο μηδέν και ο Παναθηναϊκός πέρασε άνετα από το Αιγάλεω με 1-4 στο ντεμπούτο του Σαλπιγγίδη με τα πράσινα. Η αγωνία κορυφώθηκε σε έναν απρόσμενο αγώνα, εκέινον της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η Ξάνθη προηγήθηκε με τον Μπάρκογλου στο 5’ για να ανατρέψει το ματς τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη ο Ριβάλντο με δύο προσωπικά τέρματα.

Τη σεζόν 2007-08 η πρώτη αγωνιστική έφερε αντιμέτωπους του δύο αιωνίους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με τις δύο ομάδες να προσπαθούν αλλά να μένουν στο 0-0.

Την τελευταία μέρα του Αυγούστου το 2008 ήταν η σειρά της ΑΕΚ να αντιμετωπίσει τους πράσινους και να επιβληθεί με 2-1 σε ένα παιχνίδι που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Μεγάλων αγώνων συνέχεια. Αν και εξ αναβολής παιχνίδι της 1η αγωνιστικής της σεζόν 2009-10 πρόκειται για ένα ντέρμπι που είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Με γκολ σε καίρια σημεία ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 0-2 με τέρματα του Τοροσσίδη για να μειώσει η ΑΕΚ σε 1-2 με τον Νέμεθ.

Η μόνη πρεμιέρα που ηττήθηκαν οι ερυθρόλευκοι την περίοδο της κυριαρχίας τους από το 1997 και μετά ήταν εκείνη του Πρωταθλήματος 2010-11. Ο Ηρακλής που σήμερα αγωνίζεται στη δεύτερη τη τάξη κατηγορία επιβλήθηκε των Πειραιωτών με 2-1 αφού ανέτρεψε το σκορ από 0-1.

Μία πρώτη αγωνιστική που δύο αγώνες της διεξήχθησαν Δεκέμβριο με φτωχά σε θέαμα παιχνίδια, είχε ένα παιχνίδι με πάρα πολλά γκολ. Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Δόξα Δράμας στο «Καραϊσκάκης» φιλοδωρώντας την με 6 γκολ.

Τέλος το 2012 ήταν η τελευταία πρεμιέρα της ΑΕΚ στη μεγάλη κατηγορία πριν υποβιβαστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η κακή μέρα φάνηκε από το πρωί αφού η ένωση ηττήθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης με 0-1 στο ΟΑΚΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα