Αυστηρό μήνυμα Βενιζέλου σε Σαμαρά, Βορίδη, ΓΑΠ- Μην υπονομεύετε τη δικομματική

15:55 3/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Σαφή μηνύματα και προειδοποιήσεις προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ καλώντας παράλληλα για συστηματική δουλειά και έλεγχο της κυβέρνησης.

«Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε προεκλογικά κυβέρνησης συνεργασίας υπεύθυνων. Στηρίξαμε με πολύ μεγάλο κόστος τρικομματική και εκ των πραγμάτων η ΝΔ

είχε ως μεγάλο προνομιο να έχει πρωθυπουργό τον αρχηγό της. Η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ την οποία επιδιώξαμε επηρέασε και τον τρόπο συμμετοχής μας στην πρώτη φάση καθώς θέλαμε να διαφυλάξουμε τόσο το εύρος συνεργασίας όσο και την ενιαία συμπεριφορά των κομμάτων που συγκροτούν τον προοδευτικό πόλο σ’ αυτη την κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάνοντας μια αναδρομή στα πολιτικά γεγονότα.

«Δεν περιμέναμε μονομερή πρωτοβουλία ΕΡΤ που λειτούργησε ως καταλύτης πολιτικές εξελίξεις και την αναδιάταξη πολιτικών δυνάμεων. Κάναμε την εθνικά υπεύθυνη επιλογή σε όλα τα διλήμματα που τέθηκαν: Κατά του μαύρου στην ΕΡΤ, υπέρ μεταβατικής λύσης ευρύτερα αποδεκτής η οποία είναι λογική και εφαρμόσιμη και διαφυλάξαμε την πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα. Από τις αντιδράσεις της κοινωνίας φάνηκε ότι υπήρχε ανακούφιση, ανταπόκριση» σημείωσε με νόημα ο κ. Βενιζέλος.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε ότι επαναλαμβάνει μονότονα τα σενάρια καταστροφής της χώρας και τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την ευθύνη για τη σταθερότητα της χώρας συμμετέχοντας στην κυβέρνηση συνεργασίας με τον ίδιο ως αντιπρόεδρο.

«Αυτό που λέγαμε ρητορικά ότι ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής πολιτικής σταθερότητας, αποδείχθηκε στην πράξη με τον πιο καθαρό τρόπο. Εγγυητής εθνικής στρατηγικής ασφαλούς εξόδου από κρίση, θωράκισης χώρας σε κάθε πρόκληση, το ΠΑΣΟΚ λειτούργησε ως ο πυλώνας της χώρας. Και αυτό οφείλεται στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για πολλοστή φορά» παρατήρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατόπιν αναφέρθηκε στην προγραμματική συμφωνία διευκρινίζοντας πως δεν μπορεί να είναι μόνο ένα κείμενο αρχών αλλά χάρτης συγκεκριμένων επιλογών επί του πρακτέου ενώ υπογράμμισε πως δεν θα γίνει κανένα παιχνίδι πρόωρων εκλογών υύτε από ΠΑΣΟΚ ούτε από ΝΔ.

«Έχουμε συμφωνήσει μεταρρυθμίσεις, συνταγματική αναθεώρηση και όχι νέα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα που έχουν υφεσιακή επίπτωση» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επεσήμανε πως «αν δεν παίξουμε με ρυθμούς ανάπτυξης δεν θα πετυχουμε τους στόχους».

Ωστόσο ο κ. Βενιζέλος έστειλε σαφή προειδοποίηση στον Αντώνη Σαμαρά ότι «οι κυβερνήσεις πέφτουν όταν χάνουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία» καθιστόντας σαφές ότι δεν χωρούν εκβιασμοί και αιφνιδιασμοί και τόνισε στα μέλη της ΚΟ ότι δεν πρέπει να χαριστούν ούτε σε υφυπουργούς του ΠΑΣΟΚ ούτε της ΝΔ.

Σε ανάλογο τόνο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πέταξε το γάντι στον Μάκη Βορίδη και τον Βύρωνα Πολύδωρα λέγοντας πως δεν περιμένει πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων και τόνισε πως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητεί τα επιτεύγματα και την αλληλοσυμπληρούμενη εθνική στρατηγική του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου.

Το μήνυμα αυτό ήταν σαφές όμως και για τον Γιώργο Παπανδρέου σημειώνοντας πως «κανένας δεν μπορεί να παίξει με την πορεία χώρας μας και αυτό αφορά φυσικά τους εταίρους μας αλλά και κάθε δημόσιο πρόσωπο στη χώρα μας. Το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μεγάλο ιστορικά ηθικά για να κάνει μικρότητες και πολύ μικρό εκλογικά και κοινοβουλευτικά για να τις κρύβει αυτές τις μικρότητες όπως γίνονταν στο παρελθόν».

Keywords
Τυχαία Θέματα