Αυτά είναι τα πιο σπορ αυτοκίνητα για το 2013

Με τρεις πρώτες θέσεις σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες, οι αναγνώστες του Γερμανικού περιοδικού «Sport Auto» ανέδειξαν τρία μοντέλα της τρέχουσας γκάμας BMW στο διαγωνισμό για τα «Πιο Σπορ Αυτοκίνητα του 2013». Τα βραβεία απονεμήθηκαν στο Kunstmuseum στη Στουτγάρδη.

Αυτό το «hat trick», ο τριπλός θρίαμβος στην ψηφοφορία των αναγνωστών, του περιοδικού «Sport Auto» για το 2013 αποτελεί συνέχεια μιας πολυετούς επιτυχίας της BMW

σε αυτό τον καταξιωμένο διαγωνισμό.

Στην κατηγορία diesel, η BMW M550d xDrive ψηφίστηκε και πάλι (όπως και πέρυσι) στο νούμερο ένα. Δύο ακόμα νίκες κατηγορίας κέρδισαν η BMW 335i Sedan και η BMW 335i Coupe.

Με το ατού του παγκοσμίως ισχυρότερου εξακύλινδρου πετρελαιοκινητήρα η BMW M550d xDrive υπερασπίστηκε τον τίτλο της στα φετινά Βραβεία Sport Auto. Με υπερσυμπίεση τριών σταδίων και άμεσο ψεκασμό common-rail, ο κινητήρας των 3.000 κ.εκ αποδίδει 381 ίππους. Η τεχνολογία πλαισίου και η αεροδυναμική ισορροπία σε συνδυασμό με τις επιδόσεις του κινητήρα, παγιώνουν τον ανυπέρβλητο σπορ χαρακτήρα του ισχυρότερου μοντέλου diesel της BMW Σειράς 5.

Η BMW πέτυχε μία ακόμα πρώτη θέση στην κατηγορία «Sedan με κόστος κάτω των 50.000 Ευρώ». Για πρώτη φορά, η νέα BMW 335i Sedan ψηφίστηκε στην πρώτη θέση. Ωστόσο, η φετινή επιτυχία συνεχίζει μία καθιερωμένη πλέον παράδοση αφού το προηγούμενο μοντέλο είχε ψηφιστεί το πιο σπορ στην κατηγορία του τρεις συνεχόμενες φορές τα προηγούμενα χρόνια.

Στην κατηγορία με τίτλο «Coupe με κόστος κάτω των 50.000 Ευρώ» η κυριαρχία της BMW ήταν ξεκάθαρη. Στη φετινή ψηφοφορία, η BMW 335i Coupe επικράτησε στην κορυφή της κατηγορίας της όπως έκριναν οι αναγνώστες του "Sport Auto" για τρίτη συνεχόμενη φορά..

Η ετήσια ψηφοφορία που αναδεικνύει τα ʽπιο σπορ αυτοκίνηταʼ πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1980. Φέτος, συμμετείχαν περίπου 15.300 αναγνώστες. Αυτοί έπρεπε να επιλέξουν τα αγαπημένα τους αυτοκίνητα σε 15 κατηγορίες μοντέλων παραγωγής και σε10 ακόμα κατηγορίες βελτιωμένων οχημάτων, από συνολικά 230 σημερινά μοντέλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα