Αυτοί είναι οι 8.000 δικαιούχοι για το επίδομα φτώχειας – Ποιες παγίδες να προσέχετε

Ένα νέο επίδομα επιχειρεί να περάσει το υπουργείο Εργασίας η Παγκόσμια Τράπεζα, κατά της φτώχειας. Σύμφωνα με σχετική μελέτη το επίδομα αυτό θα είναι από 75 έως και 360 ευρώ το μήνα, η καταβολή του θα ξεκινήσει από το 2014 και θα αφορά - αρχικά τουλάχιστον μικρό αριθμό ατόμων.

Μια απο τις προαπαιτούμενες ενέργειες που ζητάη Τρόικα

για τον επόμενο έλεγχό της είναι η δέσμευση 20.000.000 ευρώ για την εφαρμογή του μέτρου. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», αυτό το ποσό θα διατεθεί σε περίπου 8.000-10.000 δικαιούχους και νοικοκυριά από δύο ή περισσότερες περιοχές της χώρας. Το βασικό κριτήριο για την ένταξή τους στο πρόγραμμα αυτό αλλά και στην ανάλογη κλίμακα είναι το ύψος του εισοδήματος του κάθε δικαιούχου να μην ξεπερνά τα 4.800 ευρώ τον χρόνο.

Βέβαια υπάρχει και μια "παγίδα" για τους δικαιούχους αυτού του επιδόματος, όπως το γεγονός πως υπάρχει περίπτωση μείωσης άλλων επιδομάτων σαν τη βασική σύνταξη του ΟΓΑ, το ΕΚΑΣ ή αλλά προνοιακά επιδόματα απόρων. Ακόμη εκτός του εισοδήματος θα εξετάζονται και άλλα περιουσιακά στοιχεία όπως ακίνητα και αγροτεμάχια και παίξουν και σημαντικότερο ρόλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα