Αυτοί είναι οι 8.100 διαθέσιμοι – Ποιες υπηρεσίες θα «αδειάσουν» [λίστες]

Η αντίστροφη μέτρηση για τους 8.100 δημοσίους υπαλλήλους ξεκίνησε μετά την λήξη της χθεσινής συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά αφού επικυρώθηκαν οι οργανικές θέσεις που θα καταργηθούν από 15 υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς. Τον Σεπτέμβριο θα τεθούν σε διαθεσιμότητα προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα κινητικότητας των 12.500 εργαζομένων του Δημόσιου φορέα.

Καθαρίστριες, φύλακες, βοηθητικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί υπάλληλοι

βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της διαθεσιμότητας με βάση την αξιολόγηση των οργανογραμμάτων των υπουργείων.

Στην πλειονότητά τους, οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα είναι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ ακόμη πιο πάνω στη λίστα βρίσκονται οι υπάλληλοι που έχουν σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος από πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα με δύο μεθόδους:

Με την κατάργηση ολόκληρου κλάδου εργαζομένων σε ένα υπουργείο ή σε ένα φορέα. Όπως, στο υπουργείο Οικονομικών καταργείται ο κλάδος των καθαριστριών με αποτέλεσμα να τίθενται σε διαθεσιμότητα όλες οι εργαζόμενες, οπότε σε αυτήν την περίπτωση γνωστοποιούνται άμεσα και τα ονοματεπώνυμα των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Αντίστοιχα στο υπουργείο Υποδομών η κατάργηση των Τομέων Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων θα οδηγήσει σε διαθεσιμότητα 330 υπάλληλους (κυρίως πολιτικούς μηχανικούς) οι οποίοι εκτιμάται ότι θα μετακινηθούν στις περιφέρειες.Με μερική κατάργηση οργανικών θέσεων από έναν κλάδο εργαζομένων. Σε αυτή την περίπτωση θα ακολουθήσει για ένα 15θήμερο αξιολόγηση του προσωπικού με την εποπτεία του ΑΣΕΠ προκειμένου να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας όσοι διαθέτουν τα λιγότερα προσόντα.

Τις επόμενες ημέρες θα παρθούν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες θα καταργούνται οι οργανικές θέσεις ανά υπουργείο και εποπτευόμενο φορέα και κατόπιν θα ξεκινήσει, όπου χρειάζεται, η αξιολόγηση του προσωπικού προκειμένου μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου να έχουν ολοκληρωθεί οι λίστες με τα στοιχεία των εργαζομένων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Αυτοί είναι οι υπάλληλοι που αποχωρούν τον Σεπτέμβιο:

Υπουργείο Εσωτερικών

3.000 δημοτικοί αστυνομικοί

Υπουργείο Υγείας

1.735 γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι από 13 νοσοκομεία της χώρας. Αναλυτικά:

7 εργαζόμενοι από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου181 από την Πολυκλινική189 από το παράρτημα της Πολυκλινικής233 από το Σιμανόγλειο300 από το Αμαλία Φλέμιγκ154 από το Κωνσταντινοπούλειο176 από το Νοσοκομείο Πατησίων29 από το Σπηλιοπούλειο20 από το Ινστιτούτο Έρευνας Νοσημάτων Θώρακα270 από το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής61 από το Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης7 από το Αφροδίσιων Νοσημάτων Θεσσαλονίκης και170 από το Παναγία Θεσσαλονίκης

Υπουργείο Παιδείας

1.500 άτομα διοικητικό προσωπικό, μόνιμο και αορίστου χρόνου, από τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Αφορούν τις κατηγορίες Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Σε διαθεσιμότητα θα τεθεί προσωπικό των κατηγοριών ΕΤΕΠ (Ειδικό τεχνικό προσωπικό) και ΕΔΙΠ (Ειδικό διδακτικό προσωπικό). Εάν δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δομών θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να καταργηθούν οι θέσεις με οριζόντιο τρόπο.

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

330 υπάλληλοι των Τομέων Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων που θα καταργηθούν. Οι εργαζόμενοι θα μετακινηθούν στις περιφέρειες.128 υπάλληλοι διοικητικού προσωπικού από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων300 υπάλληλοι της ΥΠΑ που προέρχονται από την πρώην Ολυμπιακή (πιλότοι, μηχανικοί αεροσκαφών κλπ)

Υπουργείο Εργασίας

618 συνολικά δημόσιοι υπάληλοι θα μετακινηθούν από διάφορους τομείς. Αναλυτικά:

20 υπάλληλοι από την κεντρική διοίκηση αορίστου χρόνου (2 ΔΕ γραμματέων, 10 διοικητικού, 1 οδηγός, 1 τραυματιοφορέας, 4 τεχνικοί, 2 χειριστές Η/Υ)211 από το ΙΚΑ (29 ΤΕ κοινωνικής εργασίας, 67 μόνιμοι ΔΕ τεχνικών ειδικοτήτων, 11 μόνιμοι ΤΕ μηχανικών και 38 μόνιμοι ΠΕ μηχανικών, 13 θέσεις μηχανικών αορίστου χρόνου και 60 ΔΕ γραμματέων)263 από τον ΟΑΕΔ (112 ΔΕ εμπειροτέχνες και 6 πρακτικοί εκπαιδευτές και 33 ΥΕ μάγειροι, 22 κλητήρες και 64 άτομα προσωπικό καθαριότητας, από τον πρώην ΟΕΚ 17 ΥΕ επιμελητών, 7 άτομα προσωπικό καθαριότητας και 2 φύλακες)75 από τον ΟΑΕΔ (22εισπράκτορες και και 53 καθαρίστριες), 20 από τον ΟΓΑ (18 ΔΕ Διοικητικού, 1 εργοδηγός και 1 κλητήρας), 29 από το ΕΤΕΑ διοικητικό προσωπικό (3 ΠΕ, 2 ΤΕ, και 15 δε και 1 ΥΕ)

Υπουργείο Οικονομικών

485 καθαρίστριες με σχέση αορίστου χρόνου τετράωρης εργασίας. Συγκεκριμένα, καταργείται όλος ο κλάδος.

Υπουργείο Εθνικής Αμύνης

Τους 410 θα φτάσουν οι εργαζόμενοι που θα μετακινηθούν από το συγκεκριμένο υπουργείο. Αναλυτικά:

290 εργαζόμενοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στους οποίους περιλαμβάνονται διάφορες ειδικότητες από τεχνικούς μέχρι και διοικητικό προσωπικό και120 μόνιμοι υπάλληλοι διοικητικών και τεχνικών ειδικοτήτων

Υπουργείο Πολιτισμού

250 δημόσιοι υπάλληλοι από τρεις διαφορετικούς οργανισμούς θα μετακινηθούν. Αναλυτικά:

125 από την γενική υπηρεσία υπάλληλοι διοικητικού προσωπικού,15 από ΝΠΔΔ110 υπάλληλοοι από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Εξ αυτών 43 εργάζονται στη Γενική Γραμματεία και 67 σε εποπτευόμενα μονικά πρόσωπα, όπως στάδια, αθλητικά κέντρα κλπ διαφόρων ειδικοτήτων

Υπουργείο Τουρισμού

Συνολικά 138 δημόσιοι υπάλληλοι θα μετακινηθούν. Αναλυτικά:

40 υπάλληλοι διοικητικών καθηκόντων και βοηθητικών ειδικοτήτων από την κεντρική υπηρεσία98 από τον ΕΟΤ

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

131 συνολικά άτομα από το Αγροτική Ανάπτυξης θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Αναλυτικά, 59 μόνιμοι και 52 υπάλληλοι αορίστου χρόνου διοικητικών και βοηθητικών ειδικοτήτων κυρίως (ΥΕ και ΔΕ) που θα προέρχονται από την κεντρική υπηρεσία αλλά και από τον ΕΦΕΤ, το Μπενάκειο και το ΙΓΕ

Υπουργείο Ανταγωνιστικότητας

100 άτομα από διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό

Υπουργείο Ναυτιλίας

22 διοικητικοί υπάλληλοι ΔΕ και ΥΕ από την Κεντρική Υπηρεσία και 26 ΓΓ Αιγαίου

Υπουργείο Δικαιοσύνης

38 άτομα που απασχολούνται ως βοηθητικό προσωπικό (καθαρίστριες, φύλακες και επιμελητές)

Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης

διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό ΥΕ και ΔΕ από την κεντρική υπηρεσία

Υπουργείο Εξωτερικών

10 διοικητικό προσωπικό από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού

Keywords
Τυχαία Θέματα