Άσμουσεν: Το Eurogroup θα στηρίξει την Ελλάδα και μετά το τέλος του προγράμματος

Πιθανή η επιπλέον βοήθεια και ανακούφιση από το χρέος για την Ελλάδα, σε περίπτωση εκπλήρωσης των υποσχέσεων του παρόντος πακέτου στήριξης, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από τη Γερμανία, με την ελληνική κρίση χρέους να βρίσκεται υψηλά στην αντζέντα των των επερχόμενων Γερμανικών εκλογών.

«Το Eurogroup θα

συνεχίζει να υποστηρίζει την Ελλάδα σε όλη τη διάρκεια ζωής του παρόντος προγράμματος και αργότερα», είπε ο Γιοργκ Ασμούσεν, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Κεντρικής Τράπεζας, αναφερόμενος στο σύνολο των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο κ. Ασμούσεν, σημείωσε σε συνέντευξη στους New York Times, ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στα μέτρα, εξηγώντας ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης έχουν αποφασίσει από τον περασμένο Νοέμβριο ότι θα επανεξετάσουν τις ανάγκες της Ελλάδας στις αρχές του 2014. Τα σχόλια αυτά τροφοδότησαν επιπλέον το debate που προκάλεσαν δηλώσεις του πρώην προϊστάμενου του Γιοργκ Ασμούσεν και νυν Γερμανού υπουργού οικονομικών, Βολφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος έθεσε εντός των συζητήσεων την Ελλάδα, λέγοντας ότι είναι δεδομένο το νέο πακέτο στήριξης.

Στον αντίποδα, ο γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και διευθυντής της προεκλογικής καμπάνιας της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, Χέρμαν Γκρόχε, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι αναγκαίο να τεθεί ξέκαθαρη άρνηση σε νέο κούρεμα χρέους. Τα σχόλια του κου Ασμούσεν, αναφέρονται στις αποφασεις που είχαν ληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο από το Eurogroup. Ο κος Ασμούσεν, συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και δήλωσε ότι υπάρχουν δείγματα σταθεροποίησης στην Ελλάδα, ενώ αναφερόμενος σε πρόσφατα οικονομικά στοιχεία, είπε ότι «για την πρώτη φορά σε χρόνια, δεν υπήρξαν αρνητικές εκπλήξεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα