Αύξηση 11% στα έσοδα το πρώτο 20ήμερο του Αυγούστου

Αυξημένα κατά 11% εμφανίζονται τα έσοδα του προϋπολογισμού το πρώτο εικοσαήμερο του Αυγούστου σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής άνεμος αισιοδοξίας πνέει στο οικονομικό επιτελείο λόγω το ότι ο Αύγουστος θα κλείσει πιάνοντας τους στόχους που τέθηκαν σχετικά με τα έσοδα αν και εμφανίζεται κενό όσον αφορά τα εισοδήματα από τη φορολογία των φυσικών προσώπων.

Τα 120 εκατομμύρια παραπάνω έσοδα και η τάση της αύξησης της εισροής χρημάτων στο κρατικό ταμείο, κάνουν το οικονομικό επιτελείο να τρίβει αρχικά α χέρια του από ικανοποίηση

δηλώνοντας πως αν συνεχιστεί αυτό ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος θα γίνει πραγματικότητα στο τέλος του έτους.

Παράλληλα κρίσιμο αναμένεται το επόμενο διάστημα αφού πρέπει να εισπραχθεί ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας (Φ.Α.Π.) των τελευταίων τριών ετών (2011, 2012, 2013). Τα καλά νέα στα έσοδα προέρχονται και από τη φορολογία των φυσικών προσώπων, η οποία αποφέρει αυξημένα έσοδα 50% σε σχέση με το περυσινό διάστημα. Επίσης η φορολογία στους τόκους των καταθέσεων έχει αυξηθεί κατά 41%, εξαιτίας της επιστροφής των καταθέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Επιπλέον έχει αρχίσει η αποπληρωμή του Φ.Α.Π. του 2011, ενώ θετικά αποδίδει και η αύξηση του Φ.Π.Α. σε κάποια είδη (εκτός των πετρελαιοειδών και των καπνικών προϊόντων). Τέλος η τόνωση της αγοράς αυτοκινήτων το τελευταίο διάστημα λειτουργεί ευεργετικά για τα έσοδα μέσω της είσπραξης των φόρων από τις πωλήσεις που έχουν αυξηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα