Αγαπημένο μου ημερολόγιο

Δώδεκα φωτογραφίες που αξίζουν μια θέση στο ημερολόγιο των Supercars – γιατί μόνο εκεί θα μπορέσουμε να δούμε αυτά τα αυτοκίνητα.

Από τον Γιάννη Κωνσταντόπουλο

Επειδή το λαμπάκι της βενζίνας αναβοσβήνει σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο φάτε μάτια ψάρια με 12 χειμωνιάτικες φωτογραφίες από οδηγικές στιγμές που μας καρφώθηκαν στον εγκέφαλο.

1.Lamborghini Murcielago vs Corvette ZR1
Δυο κόσμοι, μια ιταλίδα (η Lambo) και ένας

red neck (η Corvette) με φόντο το χιόνι. Άντε να ξεκινήσεις με το πισωκίνητο χωρίς ηλεκτρονικά.

2.Porsche Panamera vs Mercedes E63 AMG
Κάπου στο Λαγονήσι, δίπλα στη γλίστρα με δυο από τα καλύτερα σεντάν παραγωγής. Αν έχεις οικογένεια, λεφτά και γουστάρεις το γκάζι τα παιδιά σου θα σε ευγνωμονούν. Ο ήχος της AMG είναι σαν να ξεροβήχει κροκόδειλος, η Panamera όμως αυτή που σε κάνει να ξανακοιτάς το κοντέρ για το πόσο γρήγορα μπορείς να πας με ένα γομάρι δύο τόνων.

3.The Fog
Δεν είναι ταινία του Αγγελόπουλου. Μια Rolls Royce στο φυσικό της, μεσαιωνικά ομιχλώδες περιβάλλον. Μιλάμε για πολύ υγρασία.

4.Porsche 911 Turbo 9ff
Αυτή η νύχτα μένει. Αργά τα ξημερώματα στο Ελ. Βενιζέλος με ένα από τα πιο δυνατά ίσως Πορσικά στην Ευρώπη. Με 1.200 άλογα δια χειρός του διάσημου γερμανού εξελικτή 9ff και ενδεικτικό 0-300 χλμ/ώρα σε κάτω από 15΄΄ – ναι, δεν διάβασες λάθος-  η εμπειρία ήταν στα όρια του μεταφυσικού.  Ή αλλιώς το οριζόντιο bungee jumping.

5.Ferrari 458 Italia
Δάσος. Ερημιά. Η Μόνικα με τροχούς και συ. Μόνοι. Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;

6. BMW M3
Δεν χρειάζονται περισσότερα από 145 χιλιόμετρα από την Αθήνα για να πας σε μια από τις πιο χαρισματικές διαδρομές που έχεις δει ποτέ. Στον Ελικώνα, σε υψόμετρο 850 μέτρων η άσφαλτος (που λέει και η Άντζελα…) είναι φαρδιά και η πίσσα σκούρα. Ό,τι πρέπει για να αφήνεις τις δικές σου μαύρες γραμμές κάτω με τη βασίλισσα της πλαγιολίσθησης. Και μετά να πας για κοψίδια κατεβαίνωντας.

7.Ο Stig όταν οδηγεί δεν μιλάει
Θυμίζει τις ταμπέλες που είχαν παλιά τα λεωφορεία όταν έγραφαν “μην ομιλείτε στον οδηγό”. Ο Stig φαίνεται πως έφαγε ένα ζόρι μικρός με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και του βγήκε το άλαλο. Ακόμα και όταν οδηγεί το Ford GT των 550 ίππων, μούγκα στη στρούγκα. Αλλά τι στρούγκα, ε;

8. Άσε ρε Πάρις, πάω εγώ
Το Lexus LFΑ είναι supercar. Η Paris Hilton είναι superstar. Μεταξύ τους όντως υπάρχει κονέ αφού με ένα τέτοιο κυκλοφορεί στο L.A. η ξανθιά. Έλα όμως που οι κακές γλώσσες λένε πως το πάει σαν κότα. Δες που πάει και πέφτει το χρήμα…

9.Leaving Las Vegas
Δεν είναι στιγμιότυπο από την ομώνυμη ταινία με τον Νίκολας Κέϊτζ, ήταν ο πιο εντυπωσιακός τρόπος να σκάσεις μύτη στην πόλη της αμαρτίας. Με Audi R8 και Lambo Gallardo. Υστερόγραφο: και τα δυο brands ανήκουν στην VW…

10. Then we take London
Η απόβαση του βρετανικού Top Gear στους δρόμους της πρωτεύουσας με την αφρόκρεμα της αυτοκίνησης έκανε ακόμα και τον υπόγειο να αναστενάξει “α, ρε τι περνάει από πάνω μου…”.

11. Ρεκόρ στον πάγο.

Keywords
Τυχαία Θέματα