Αγρίεψε ο «πλούσιος μαλάκας»!

Μήνυση κατά της Liberation καταθέτει ο δισεκατομμυριούχος Μπερνάρ Αρνό για το υβριστικό χτεσινό δημοσίευμα. «Μπερνάρ, αν γυρίσεις τα παίρνουμε όλα πίσω» απαντά στον Mr «Louis Vuitton» η εφημερίδα!

Ο πλουσιότερος Ευρωπαίος και ο τέταρτος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο –σύμφωνα με το περιοδικό Forbes- Μπερνάρ Αρνό, θίχτηκε και εξαγριώθηκε από τον πρωτοσέλιδο τίτλο της αριστερής εφημερίδας Liberation (“Casse-toi riche con”: Πάρε τον πούλο πλούσιε μαλάκα)

αλλά και το σχετικό ρεπορτάζ που υποστηρίζει ότι  μετακομίζει από τη Γαλλία στο Βέλγιο για να γλιτώσει τα νέα φορολογικά μέτρα κατά των πλουσίων που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ολάντ.

Ο Mr «Louis Vuitton» δήλωσε με ανακοίνωση του γραφείου του πως θα καταθέσει μήνυση για εξύβριση δια του Τύπου. «Ο Μπερνάρ Αρνό δεν έχει άλλη επιλογή, δεδομένης της ακραίας χυδαιότητας και της βιαιότητας του τίτλου της εφημερίδας…από το να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας με νόημα πως ο πλουσιότερος Γάλλος πολίτης «Είναι και θα παραμείνει Γάλλος φορολογούμενος».

Εκφράζοντας την υποστήριξή του προς την εφημερίδα, ο βαρώνος Εντουάρ ντε Ρότσιλντ, κύριος μέτοχος της Liberation, πάντως δήλωσε από την πλευρά του ότι πάντως ο ίδιος θα πληρώσει ευχαρίστως τους φόρους του. «Πιστεύω ότι όταν ζητείται από τους πλουσιότερους να συνδράμουν για δύο χρόνια, σε μία προσπάθεια εθνικής αλληλεγγύης, ανταποκρίνεσαι. Φυσικά με αφορά και θα το κάνω ευχαρίστως», είπε αναφερόμενος στα δημοσιονομικά μέτρα για το 2013, στο πλαίσιο των οποίων ο γαλλικός προϋπολογισμός θα ενισχυθεί με 20 εκατομμύρια επιπλέον φόρους και θα επιβληθεί φόρους του 75% για τα υψηλά εισοδήματα.

Ο Μπερνάρ Αρνό, φίλος του Νικολά Σαρκοζί, είναι πολέμιος της αύξησης της φορολόγησης των πλουσιοτέρων που έχει εξαγγείλει ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.  Δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά που επιλέγει να φύγει από τη Γαλλία. Μετά την νίκη της Αριστεράς στη Γαλλία το 1981, είχε αυτοεξορισθεί για τρία χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Keywords
Τυχαία Θέματα