“Αιχμάλωτος” στο Λονδίνο ο Mr WikiLeaks

Ο Ισημερινός του έδωσε πολιτικό άσυλο, η Βρετανία δεν του εξασφαλίζει ασφαλή έξοδο από τη χώρα και το θρίλερ του Τζούλιαν Ασάνζ τώρα αρχίζει. 

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του Τζούλιαν Ασάνζ με τον Ισημερινό να του παραχωρεί πολιτικό άσυλο και τη Βρετανία από να ξεκαθαρίζει ότι δεν θα παράσχει στον ιδρυτή του WikiLeaks ασφαλή έξοδο από τη χώρα.  Ο Mr WikiLeaks έχει καταφύγει από τον Ιούνιο στην πρεσβεία του Ισημερινού για να αποφύγει την έκδοση στη Σουηδία, όπου κατηγορείται για δύο βιασμούς. Ενώ

παράλληλα τον “θέλουν” και οι ΗΠΑ, επειδή το 2010 είχε διαρρεύσει 250.000 απόρρητα έγραφα της αμερικανικών πρεσβειών από όλο τον πλανήτη.

“Παρόλο που σήμερα έχουμε μία ιστορική νίκη, οι αγώνες μας μόλις ξεκίνησαν. Η πρωτοφανής αμερικανική έρευνα κατά του WikiLeaks πρέπει να σταματήσει” δήλωσε ο Ασάνζ, αφότου ανακοινώθηκε η απόφαση της χώρας του προέδρου Ραφαέλ Κορέα, εχθρού κατά δήλωσή του των “διεφθαρμένων” μέσων ενημέρωσης και του αμερικανικού “ιμπεριαλισμού”.

Ωστόσο, ακόμη και μετά την απόφαση του Ισημερινού η τύχη του Ασάνζ δεν έχει κριθεί. Η Βρετανία υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται να του παράσχει ασφαλή έξοδο από τη χώρα και δηλώνει αποφασισμένη να τον εκδώσει στη Σουηδία. “Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν αναγνωρίζει την αρχή του διπλωματικού ασύλου” δήλωσε ο Ουίλιαμ Χέιγκ στους δημοσιογράφους. Περνώντας εν συνεχεία στην «αντεπίθεση», η κυβέρνηση του Ισημερινού δήλωσε πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για να αναγκάσει τη Βρετανία να επιτρέψει στον Τζούλιαν Ασάνζ να φύγει από τη χώρα.

Όλοι πλέον περιμένουν την Κυριακή, ημέρα που ο Mr WikiLeaks πρόκειται να κάνει ζωντανή δήλωση “μπροστά από την πρεσβεία” του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπως ανέφερε σε μήνυμα στο Twitter εκπρόσωπος του WikiLeaks. Λες να έχουμε εξελίξεις;

Keywords
Τυχαία Θέματα