Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο πολυνομοσχέδιο για να καμφθούν οι αντιδράσεις

Αποσύρεται, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, από το πολυνομοσχέδιο η διάταξη για απαλλαγή από ποινική ευθύνη των μελών ΔΣ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το ίδιο έγινε και με την τροπολογία που είχε καταθέσει ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, η οποία θα του έδινε τη δυνατότητα να πετά με τα κυβερνητικά αεροσκάφη.

Αντιπροσωπεία των δημοτικών αστυνομικών συναντήθηκαν με τον γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου. Κατά

την συνάντηση δόθηκαν στους δημοτικούς αστυνομικούς διαβεβαιώσεις ότι θα απορροφηθούν στο σύνολό τους, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής

Πρόκειται για τη ρύθμιση που παρείχε το ακαταδίωκτο στα στελέχη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για ποινικές υποθέσεις, από το πολυνομοσχέδιο προκάλεσε η πίεση που άσκησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως αναφέρει το Έθνος, με εξηγήσεις και διαβεβαιώσεις που παρείχαν επί πολλές ώρες οι αρμόδιοι υπουργοί, επιχειρήθηκε να αρθούν οι επιφυλάξεις και οι αντιδράσεις των βουλευτών της Ν.Δ στα προβλεπόμενα στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που εισέρχεται προς συζήτηση αύριο το πρωί στην ολομέλεια της Βουλής.

Στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λ. Συγγρού οι κ. Μητσοτάκης , Μιχελάκης , Αρβανιτόπουλος, Σταϊκούρας και Μαυραγάνης έγιναν δέκτες της κριτικής και των παρατηρήσεων των «γαλάζιων» βουλευτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι όσοι έχουν μεταπτυχιακό δεν θα φύγουν από το δυναμικό των δήμων.

Σύμφωνα με το Mega, για τους σχολικούς φύλακες συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνταξιοδότησής τους, καθώς επί χρόνια δεν είχαν ασφάλιση παρά μόνο ιατροφαρμακευτική περίθλαψη.

Για τους εκπαιδευτικούς, ο κ. Αρβανιτόπουλος δεσμεύθηκε ότι όσοι φεύγουν από τα τεχνικά λυκεία, καθώς οι ειδικότητες καταργούνται και τίθενται σε διαθεσιμότητα, θα ενταχθούν σε δημόσια ΙΕΚ ή θα μοριοδοτούνται ως ωρομίσθιοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα