Αμετακίνητος ο Μπαλτάκος-Το Μαξίμου διαψεύδει και τηρεί στάση αναμονής

Αίσθηση προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά αναφορικά με ενδεχόμενο «ρουσφέτι» του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκου, με στόχο να μονιμοποιηθεί ο γιός του στο Λιμενικό. Το koolnews.gr παρουσιάζει σήμερα όλες τις πτυχές της υπόθεσης, καθώς και το παρασκήνιο.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Το παρασκήνιο Ο γιός του Τάκη Μπαλτάκου σπούδασε στο Πολιτικό της Νομικής και αφού αποφοίτησε συνέχισε με Μεταπτυχιακό στις ΗΠΑ. Όταν επέστρεψε, ξεκίνησε να δουλεύει ως ασκούμενος στο γραφείο του

πατέρα του, ένα από τα μεγαλύτερα των Αθηνών, όταν το 2011 αποφάσισε να δώσει εξετάσεις για σημαιοφόρος στο Λιμενικό. Και ενώ οι εξετάσεις του ήταν υποδειγματικές, ο Δημήτρης Μπαλτάκος αποτυγχάνει στο μάθημα του Διοικητικού Δικαίου, όπου δεν καταφέρνει να περάσει τη βάση και κόβεται με 8.

Τότε, ο γιος του γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης αποφασίζει να προσφύγει στο ΑΣΕΠ, η προσφυγή του όμως απορρίπτεται. Δεν το βάζει κάτω και κατεφεύγει στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, όπου αιτείται ακυρώσεως της απόφασης του ΑΣΕΠ. Στο δικαστήριο τον εκπροσωπεί η κυρία Λίνα-Κυριακή Δικαιάκου, η οποία στη συνέχεια θα τοποθετηθείστο γραφείο του κυρίου Μπαλτάκου στο Μαξίμου. Σύμφωνα πάντως με κυβερνητικούς κύκλους, η κυρία Δικαιάκου συνδέεται με μακροχρόνια γνωριμία με τον κύριο Μπαλτάκο και γι’ αυτό επελέγη και για τη θέση αυτή.

Το δικαστήριο με απόφασή του δίνει εντολή να συσταθεί ξανά η επιτροπή βαθμολόγησης. Η απόφαση καθαρογράφεται τον Μάιο του 2012 και έτσι ο Αντιναύαρχος και Αρχηγός του ΓΕΝ, κύριος Μπαντίας, δεν έχει άλλη επιλογή από το να την εφαρμόσει. Η επιτροπή συγκαλείται ξανά και αναβαθμολογεί το γραπτό του Δημήτρη Μπαλτάκου με 10, δίνοντάς του έτσι την ευκαιρία να τοποθετηθεί ως δόκιμος σημαιοφόρος στο Λιμενικό.

Μάλιστα, το θέμα είχε φτάσει και στη Βουλή πριν από περίπου ένα χρόνο, μέσω επερώτησης του βουλευτή της Α’ Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα.

Το δημοσίευμα Η εφημερίδα «Παραπολιτικά» δημοσιεύει το θέμα και μάλιστα ως πρωτοσέλιδο, δίνοντας τον τόνο για ανοιχτή αντιπαράθεση με το Μαξίμου. Χθες, υπήρξε μια παγωμάρα σε μεγάλο μέρος του δημοσιογραφικού και του πολιτικού κόσμου, ακριβώς για το γεγονός πως η εφημερίδα στοχοποίησε μέσω του δημοσιεύματος τον γιό του κυρίου Μπαλτάκου. Μάλιστα, κυβερνητικοί παράγοντες χαρακτήριζαν το συγκεκριμένο δημοσίευμα ως «ψευδές» και «χτύπημα κάτω από τη ζώνη».

Η στάση του Μαξίμου και οι επόμενες κινήσεις Μπαλτάκου Στο Μέγαρο Μαξίμου υπήρχε ιδιαίτερη ενόχληση για το δημοσίευμα, καθώς δεν θεωρούν πως απηχεί την πραγματικότητα. Το koolnews.gr επικοινώνησε με υψηλόβαθμο κυβερνητικό παράγοντα, ο οποίος εξηγούσε πως στη συγκεκριμένη υπόθεση ουδεμία παρατυπία υπάρχει, μιας και επί της ουσίας ο Α/ΓΕΝ, κ. Μπαντίας, δίνει εντολή να εφαρμοστεί μια απόφαση δικαστηρίου και η αρμόδια επιτροπή αναβαθμολογεί το γραπτό κατά τον τρόπο που αυτή θεωρεί σωστό. Έτσι, σύμφωνα με το Μαξίμου, οι ιθύνοντες της εφημερίδας εντόπισαν μια δυνητική «γκρίζα ζώνη» και την ερμήνευσαν κατά το δοκούν, χωρίς το δημοσίευμα να συνοδεύεται από επαρκή στοιχεία πως όντως ο κ. Μπαλτάκος παρενέβη υπέρ του γιού του. Συνεπώς, από το Μαξίμου δίδεται η γραμμή πως υπάρχει απόλυτη στήριξη στον κύριο Μπαλτάκο, όχι μόνο γιατί δεν έχει ανάμειξη στο όλο ζήτημα αλλά κυρίως γιατί στο κάδρο μπήκε για πρώτη φορά και το παιδί του.

Άλλος κυβερνητικός παράγοντας χαρακτήριζε «βιαστική» το tweet του κ. Παπαδημούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ περί παραίτησης του κ. Μπαλτάκου, αν ευσταθεί το δημοσίευμα. Μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η ιστοσελίδα μας, ο κ. Θοδωρής Δρίτσας, ο βουλευτής που είχε φέρει το θέμα στο Κοινοβούλιο, επικοινώνησε με τον κ. Μπαλτάκο, ζητώντας του συγγνώμη γιατί παρασύρθηκε. Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης είχε ενημερωθεί εδώ και λίγες μέρες για το δημοσίευμα αλλά χθες ήταν έξω φρενών. Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αναμένεται να κινηθεί και δικαστικά εναντίον της εφημερίδας, καταθέτοντας μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο κ. Μπαλτάκος όμως ήταν πιο ενοχλημένος από το γεγονός πως χρησιμοποιήθηκε το όνομα του παιδιού του και είναι αποφασισμένος να μην σιωπήσει σε αυτή την περίπτωση, θεωρώντας πως πρόκειται για απηνή πρακτική.

Επί της ουσίας, θέμα Μπαλτάκου δεν τίθεται για το Μαξίμου και όπως πληροφορείται το koolnews.gr, από το επιτελείο του Πρωθυπουργού δεν προτίθενται να δώσουν, επικοινωνιακά τουλάχιστον, συνέχεια στο θέμα. Πάντως, από την πλευρά της εφημερίδας προκύπτει πως θέλουν να συνεχίσουν το θέμα, ενώ με αινιγματικό του post στο facebook, ο εκδότης της εφημερίδας, Γιάννης Κουρτάκης, προϊδεάζει το κοινό για δεύτερο γύρο το επόμενο Σάββατο. «Κι άλλος διορισμός; Ναι! Την επόμενη βδομάδα στα Παραπολιτικα» σημειώνει και προκαλεί ερωτήματα για το τι έπεται…

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα