Άνδρας ιδιωτικός υπάλληλος: Αυτό είναι το προφίλ του Χρυσαυγίτη της… διπλανής πόρτας

Εντύπωση προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως και έχουν να κάνουν με το προφίλ του μέσου ψηφοφόρου της Χρυσής Αυγής, καθώς αποδεικνύουν πως οι περισσότεροι από αυτούς ούτε καν ασπάζονται ακροδεξιές θέσεις, με τους περισσότερους να εμφανίζονται μετριοπαθείς δεξιοί!

Σύμφωνα με την έρευνα της GPO που παρουσιάζεται στην Καθημερινή, οι ψηφοφόροι του εθνικιστικού κόμματος είναι

άνδρες ηλικίας 22-55 ετών με τους περισσότερους να αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι. Χαρακτηριστικό είναι πως σε μία υποτιθέμενη κλίμακα από το ένα έως το δέκα, όπου το δέκα είναι η άκρα Δεξιά, το 40,3% από όσους ψήφισαν Χρυσή Αυγή δηλώνουν πως βρίσκονται στο πέντε ή το έξι. Επίσης λιγότερο από το 30%, συγκεκριμένα το 27,2% δηλώνει πως είναι ακροδεξιοί. Παράλληλα η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται να είναι μία καθαρά... ανδρική υπόθεση, καθώς μόλις το 25% των ψηφοφόρων του είναι γυναίκες.

Τι δουλειά κάνουν οι Χρυσαυγίτες

Σχετικά με τα επαγγέλματα των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, η έρευνα δείχνει πως κατά κύριο λόγο είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι, αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες. Συγκεκριμένα σε ποσοστά η κατανομή ανά επάγγελμα έχει ως εξής:

Μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα 24%Άνεργοι 17%Συνταξιούχοι 17%Ελεύθεροι επαγγελματίες (όχι επιστήμονες) 16%Ελεύθεροι επαγγελματίες (επιστήμονες) 7%Αγρότες 5%Νοικοκυρές 5%Δημόσιοι υπάλληλοι 4%Επιχειρηματίες 3%Φοιτητές 2%

Τέλος, ένα στοιχείο που δεν προκαλεί έκπληξη είναι πως οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής ανήκουν κατά κύριο λόγο στην μεσοαστική τάξη η οποία είναι και αυτή που χτυπήθηκε περισσότερο από την οικονομική κρίση και τις φοροεπιδρομές.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα