Άνοιξε κλινική αποτοξίνωσης για τους εθισμένους στο διαδίκτυο – Τι να κάνετε για να μην νοσηλευθείτε

17:31 5/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Το πρώτο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του εθισμού στο διαδίκτυο άνοιξε την περασμένη εβδομάδα στην Πενσιλβάνια της Αμερικής.

Το πρόγραμμα ανήκει στο Ιατρικό Κέντρο Bradford Regional και υπόσχεται να αποκαταστήσει την καθημερινότητα των «εθισμένων» από την παρεμβατικότητα του διαδικτύου.

Παρόλα αυτά, η υπερβολική προσκόλληση στο διαδίκτυο παραμένει ακόμα διφορούμενο ζήτημα για τους ψυχιάτρους, καθώς δεν μπορούν να αποφασίσουν αν πρόκειται για ζήτημα εθισμού ή όχι.

Πολλοί από εμάς έχουν διακόψει συζητήσεις με φίλους για να απαντήσουν σε emails

ή ακόμα ελέγχουν τους λογαριασμούς τους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης τουλάχιστον 2 με 3 φορές την ημέρα.

Οι ειδικοί δηλώνουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να μην απαιτεί εισαγωγή σε πρόγραμμα αποκατάστασης, παρόλα αυτά παρακάτω παρατίθενται μερικές συμβουλές για να περιορίσετε τη χρήση του διαδικτύου.

Ποια είναι η αδυναμία σας – τα emails, τα διαδικτυακά παιχνίδια ή το Facebook;

«Πρέπει να αναλύσετε ποια στοιχεία της χρήσης τεχνολογικών μέσων είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την καθημερινότητα και ποια είναι θέμα συνήθειας» αναφέρει ο Αντί Τζαφέ, διευθυντής του προγράμματος για την καταπολέμηση Εναλλακτικών Μορφών Εθισμού.

Όταν καταλάβετε ότι το κύριο πρόβλημά σας είναι το Candy Crush, ή ο συνεχής έλεγχος του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, τότε θα έχετε τη δυνατότητα να επιληφθείτε της καταστάσεως.

Κάντε μικρά βήματα.

Θέστε ως στόχο την ελάχιστη χρήση του διαδικτύου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και αν τα καταφέρετε επιβραβεύστε τον εαυτό σας.

Βρείτε τους πραγματικούς λόγους που είσαστε online τόσο πολύ.

«Πολλά άτομα ελέγχουν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους συνέχεια γιατί αυτό τους παρέχει την αίσθηση ότι είναι αντικείμενα προσοχής από κάποιον», σημειώνει η Σάρα Μπάουεν, επίκουρη καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγτον.

Μην τιμωρείτε τον εαυτό σας.

Μπορεί να υποτροπιάσετε. Παρόλα αυτά μην τιμωρείται τον εαυτό σας καθώς η θετική στάση και ενέργεια είναι σημαντική για τη σταδιακή βελτίωση του προβλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα