Άντε να δούμε μπάλα

Ολυμπιακός vs ΠΑΟ. Τζιμπούρ vs Λέτο. Όμως ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις το αποτέλεσμα σε ένα τέτοιο ντέρμπι. Το σίγουρο είναι ότι θα σκιστούν και οι δύο για τη νίκη.

Από τον Πέτρο Κωστόπουλο

Αφού γράφω σε άλλο κείμενο για την ατμόσφαιρα που θέλω αύριο (το  Σάββατο, 19/11) ας μείνουμε εδώ, στα αγωνιστικά. Αν στο μπάσκετ δίνω 90-10 υπέρ του ΠΑΟ, στο ποδόσφαιρο δίνω 50% στον Ολυμπιακό,

25% στον Παναθηναϊκό και 25% στην ισοπαλία. Τα ντέρμπι στο ποδόσφαιρο δεν έχουν λογική. Σου κάθεται μια στραβή, σαν το γκολ που έβαλε πέρσι ο Λέτο (που δεν υπήρχε ούτε καν σουτ, παρά μόνο μια αποτυχημένη σέντρα) με τον Πάρντο μάλλον εκείνη την ώρα να κοιτάζει κανέναν κώλο στην εξέδρα και σου γυρίζουν όλα ανάποδα.

Ο ΠΑΟ παίζει καλά φέτος, οργανωμένα, βάζει γκολ, αλλά για κάποιο λόγο δεν με φοβίζει. Δεν έχει φάει ακόμα πίεση σε ένα ολόκληρο ματς από μια καλή ομάδα. Κέρδισε βέβαια δύο ντέρμπι, με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αλλά και στα δύο οι αντίπαλοί του ήταν περίεργα μαγκωμένοι – ειδικά ο ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ για μένα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ως μεγάλη ομάδα. Και παρόλ’ αυτά πήγε να του την κάνει. Το μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι αν θα παίξει ο Ιμπαγάσα. Ο “ταξιτζής”, όπως μου αρέσει να τον λέω, είναι και κλειδαράς. Ξεκλειδώνει αντίπαλες άμυνες για πλάκα, είτε με μακρινές πλάγιες μπαλιές, είτε με κάθετες. Χωρίς αυτόν πολλές φορές ο Ολυμπιακός στομώνει, δεν βρίσκει δημιουργικές διεξόδους στην επίθεση. Ούτε ο Μακούν μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο (παρότι ανέβηκε τώρα τελευταία), ούτε ο Γιέστε, που δεν τον ξέρουμε καλά. Σάμπως έπαιξε και ποτέ για να ξέρουμε;! Βέβαια και ο Μιαραλάς και ο Τζιμπούρ, κάνουν γκολ από το πουθενά. Αλλά αλλιώς είναι με τον Ιμπαγάσα.

Πίσω το μόνο που ανησυχώ είναι ότι ο Ολυμπιακός τρώει συνέχεια γκολ από σέντρες και από κόρνερ. Λες και έχουν πάθει μαλάκυνση ο Μέλμπεργκ με τον Αβραάμ φέτος και δεν μπορούν να διώξουν τη κωλόμπαλα. Διάβασα ότι ο Φερέιρα βάζει τους παίκτες του να κάνουν συνέχεια προπόνηση σε φάουλ και σέντρες. Ίσως είναι που τα παλικάρια στον Ολυμπιακό έχουν συνέχεια το μυαλό τους στον τερματοφύλακα που δεν έχουν και αποσταθεροποιούνται. Από την άλλη μεριά ο Κατσουράνης, μετά από καιρό ξηρασίας, ανέβηκε αρκετά, ο Κουίνσι, που μπορεί να περάσει 5 παίκτες σαν σταματημένες κολώνες, άρχισε να δείχνει τη μπάλα που ξέρει, ο Κλέιτον αναστήθηκε από τον Φερέιρα, ενώ ο Λέτο ζει τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του. Βλέπω οι κιτρινοκκόκινες κάρτες ανάμεσα σε Λέτο και Τοροσίδη να πέφτουν βροχή. Πάω στοίχημα ότι ο “Τόρο” θα τον πάει σπρώχνοντας εξ αρχής, αλλά και ο Λέτο που είναι μια χαρά κωλόπαιδο τον βλέπω να κάνει τάκλιν τύπου Καλιτζάκη.

Τα έχουν πάρει στον Ολυμπιακό που ο Λέτο σφυράει φέτος. Βέβαια αν συγκρίνουμε το υλικό των ομάδων είναι σαφές ότι ο Ολυμπιακός έχει καλύτερους παίκτες και κάτι μου λέει ότι αύριο θα είναι οι γαύροι που θα πάνε να δαγκώσουν τη μπάλα. Γιατί; Επειδή τους έχει θιχτεί ο εγωισμός τους. Ξεκινούσαν το πρωτάθλημα για να κάνουν πασαρέλα και ξαφνικά βρέθηκαν πίσω από έναν απρόοπτα καλό Παναθηναϊκό

Keywords
Τυχαία Θέματα