Αντρικό κοστούμι: Still got the blue…


Υπάρχει ένα χρώμα στο κουστούμι που είναι παντός καιρού, περιστάσεων και καταστάσεων: Το μπλε.

Από τον Πέτρο Κωστόπουλο

Το έχω σκεφτεί πολλές φορές, πως θα ήταν αν έπρεπε να έχω ένα μόνο κοστούμι για κάποιες περιπτώσεις. Δηλαδή και για δουλειά, και για έξοδο, ακόμα και για γάμο. Ή κηδεία. Αυτό το κοστούμι, λοιπόν, θα ήταν μπλε.

Σκούρο μπλε. Το μπλε φωτίζει πολύ καλύτερα το πρόσωπα του άντρα από ότι ένα βαρετό μαύρο. Ok, άμα παίζαμε σε ταινία του Ταραντίνο θα φοράγαμε μαύρο με μαύρη γραβάτα. Αλλά εγώ βλέπω και από την τηλεόραση ότι τα δικά μου μπλε που φοράω συνήθως, φαίνονται και μαύρα καμιά φορά.

Το κοστούμι αυτό πρέπει να είναι από ελαφρύ μαλλί, όχι βαρύ, κάτι σαν cool wool, έτσι ώστε να μπορεί να φοριέται όλο τον χρόνο. Το ελαφρύ μαλλί έχει την ιδιότητα να κάθεται καλά, ακόμα και μετά από πάρα πολύ συχνή χρήση. Το χοντρό ύφασμα δεν προσφέρεται σε μια χώρα σαν την Ελλάδα. Αυτό μπορείς να το φορέσεις μόνο αν είσαι πλασιέ και πας από πόρτα σε πόρτα μέσα στους δρόμους το χειμώνα ή έστω περιπατητής μεγάλων αποστάσεων. Αλλά και πάλι σε αυτές τις δύο περιπτώσεις δεν θα εμφανιζόσουνα με κοστούμι. Εννοείται ότι το κοστούμι αυτό πρέπει να είναι απλό. Ούτε περίεργες ραφές σε άλλο χρώμα, ούτε παραπάνω τσέπες, ούτε άλλες μοντερνιές. Τα πέτα πρέπει να είναι μεσαία, ούτε πολύ λεπτά, ούτε πολύ φαρδιά. Αν πάλι έπρεπε με το ζόρι να πηγαίνουν προς μία κατηγορία, τότε αυτή να είναι το πιο λεπτό. Εννοείται ότι αυτό το κοστούμι πρέπει να είναι λίγο πιο στενό στη μέση ώστε να σου δίνει έναν δυναμικό αέρα και τα μανίκια τόσο κοντά, ώστε να βγαίνει τουλάχιστον δύο δάχτυλα το πουκάμισο.

Τα παντελόνια με πιέτες δεν φοριούνται πια παρότι κρύβουν λίγα κιλάκια. Είναι πολύ ντεμοντέ. Απλά τα πιο στυλάτα παντελόνια χωρίς πιέτες δεν πρέπει να είναι τόσο στενά στους γοφούς έτσι ώστε να χάνεται η τσάκιση δίπλα από τις τσέπες. Εννοείται ότι το παντελόνι όταν ακουμπάει στο παπούτσι επιτρέπεται να κάνει μόνο μία τσάκιση μικρή και όχι ολόκληρο ακορντεόν. Ένα μπλε κουστούμι φοριέται με άσπρο πουκάμισο, γαλάζιο πουκάμισο, ριγέ πουκάμισο και συνήθως με γραβάτα μονόχρωμη. Άντε καμιά φορά και ριγέ. Αλλά πάει καλύτερα με μπορντό γραβάτα, με μπλε και κυρίως μαύρη.

Με ένα τέτοιο κοστούμι μπορείς να κάνεις και μια ωραία μαγκιά, που το μετατρέπει σε casual. Να φορέσεις το σακάκι και από κάτω ένα μπεζ παντελόνι τσίνο ή ένα γκρι. Άψογα πάει και με ψιλό κοτλέ.

Διαβάστε ακόμα:

* Τελικά πέθανε το κοστούμι;

Keywords
Αναζητήσεις
mple navy kostoumi, regal κουστουμι
Τυχαία Θέματα