Απίστευτο: Οι Βρετανοί έσβησαν τη Φλόγα

Για πρώτη φορά στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων ο βωμός που ανάβει στην τελετή έναρξης σβήνει πριν την ώρα του.

Το έκαναν και αυτό! Οι Άγγλοι προκειμένου να μπορέσουν να μετακινήσουν τον βωμό της Ολυμπιακής Φλόγας από το κέντρο του Ολυμπιακού Σταδίου στις

κερκίδες –για να μην… ενοχλεί- αποφάσισαν να την σβήσουν την Κυριακή στις 9 μ.μ. και να την ανάψουν πάλι σήμερα στις 7.50 το πρωί!

Η Ολυμπιακή Φλόγα είναι υποχρεωτικό να καίει από την τελετή έναρξης έως την τελετή λήξης και να βρίσκεται σε σημείο από το οποίο θα είναι ορατή και εκτός σταδίου. Οι Βρετανοί έκαναν, λοιπόν, την φιγούρα τους ανάβοντας τον βωμό καταμεσής του σταδίου (κάτι που συνήθως αποφεύγεται) και στη συνέχεια, με την ανοχή της ΔΟΕ προφανώς, την έσβησαν. Για να μην υποστούν κυρώσεις βέβαια κράτησαν αναμμένη μία από τις δάδες που είχαν χρησιμοποιηθεί στην λαμπαδηδρομία (κατά τη διάρκεια της οποίας βέβαια η φλόγα έσβησε τουλάχιστον δύο φορές ακόμα)…

Τον βωμό μάλιστα άναψε ο 82χρονος Όστιν Πλέιφουτ ο οποίος είχε λάβει μέρος στην λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων του 1948. Είχαν γίνει πάλι στο Λονδίνο αλλά βέβαια τότε παρέμεινε αναμμένη η Φλόγα χωρίς απρόοπτα.

Κι όλα αυτά ενώ σήμερα κάνει τον γύρο του κόσμου η είδηση ότι οι Βρετανοί διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων έχασαν τα κλειδιά του περίφημου σταδίου Wembley και έγιναν βεβαίως ρεζίλι.

Αν κάτι τέτοιο είχε συμβεί το Αθήνα2004 η οργανωτική επιτροπή θα είχε στηθεί στον τοίχο…

Keywords
Τυχαία Θέματα