Από το «Ρετιρέ» στους «Δύο ξένους»: 11 κωμικές σειρές που δεν κουραζόμαστε να βλέπουμε ξανά και ξανά

Άλλες χάρισαν άφθονο γέλιο, άλλες έκαναν το κοινό να ταυτιστεί με τις «περιπέτειες» των πρωταγωνιστών τους. Έντεκα all time classic κωμικές σειρές θα έχουν πάντα μία θέση στην καρδιά των τηλεθεατών αλλά και στο πρόγραμμα των καναλιών.

Ρετιρέ

Αρχές δεκαετίας του 90’ και το «Ρετιρέ» κάνει την πρώτη του επίσημη από τη συχνότητα του Mega! Φοίβος και Χαρούλα, Ελένη και Ιάσωνας και φυσικά η μοναδική Κατερίνα Γιουλάκη κρατούν συντροφιά για δύο χρονιές

στους τηλεθεατές και τους κάνουν να ταυτίζονται με τις αστείες περιπέτειες στις οποίες εμπλέκονται. Η ιστορία αφορούσε στην ελληνική κοινωνία, τις δομές και τη νοοτροπία της εποχής ενώ το χαρακτηριστικό τρέιλερ του σίριαλ, που απεικόνιζε το ένδοξο ρετιρέ Παγκράτι, θα μείνει για πάντα χαραγμένο στο μυαλό.

Είσαι το Ταίρι μου

Άφθονο γέλιο, σκηνές απείρου κάλλους και μία εξαιρετικά καλογραμμένη και καλοσκηνοθετημένη ιστορία με σκηνές σε Ελλάδα και Αυστραλία. Σε σενάριο Λευτέρη Παπαπέτρου, σκηνοθεσία Αντώνη Αγγελόπουλου και μουσική Στέφανου Κορκολή, το σίριαλ τίναξε στον αέρα τους πίνακες τηλεθέασης το 2001 και έκανε το κοινό να μιλά για τον πρωτοεμφανιζόμενο τότε Αλέξη Γεωργούλη, τη μπριόζα Βίκυ Σταυροπούλου και τη γοητευτική Κατερίνα Λέχου.

Η θεότρελη οικογένεια Μπεζεντάκου, ο μυστηριώδης Λάζαρος με το χαρακτηριστικό ινγκουάνα, η ταύτιση κάθε γυναίκας με την πληθωρική Στέλλα και ο μεγάλος έρωτας της τελευταίας με το Σωτήρη, σου δίνουν κάθε φορά ένα λόγο για να δεις με μανία τη σειρά και στις επαναλήψεις.

Οι Μεν και οι Δεν

Όταν ο Διονύσης Δάγκας με τη σύζυγο του Βάνα, συνάντησαν τον Τίμο και τη Νανά, τρέλαναν τα μηχανάκια της τηλεθέασης στον Ant1. Με την υπογραφή του Χάρη Ρώμα και της Άννας Χατζησοφιά, το σενάριο επικεντρώνεται στη ζωή δύο γειτονικών ζευγαριών με μεγάλες διαφορές με μπαλαντέρ της σειράς τη σκυλίτσα Τερέζ!

Το σίριαλ αγαπήθηκε από κοινό και τηλεκριτικούς και τις τρεις σεζόν προβολής (1993-1996) ενώ όσα χρόνια κι αν περνούν πάντα έχει μια θέση στην καρδιά των φανατικών «τηλεορασάκηδων»!

Τρεις χάριτες

Από τα πρώτα σήριαλ που προβλήθηκαν στην νεοσύστατη τότε ιδιωτική τηλεόραση, έκανε πρεμιέρα στο μεγάλα κανάλι το 1989, κρατώντας τηλεοπτική παρέα μέχρι και το 1992. Σημειώνοντας πολύ υψηλή τηλεθέαση, θεωρείται πλέον ως ένα από τα πιο πετυχημένα προγράμματα που έχει προβάλλει ποτέ η ελληνική τηλεόραση.

Η ιστορία, με την υπογραφή των ταλαντούχων Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, αφορούσε στην καθημερινότητα τριών αδερφών, οι οποίες αποφάσισαν να μείνουν στο ίδιο σπίτι, αλλά και όλα τα αστεία περιστατικά αυτής της συμβίωσης. Μεγάλο ατού οι πρωταγωνίστριες, Άννα Παναγιωτοπούλου (Όλγα Χαρίτου Παπαχαρίτου), η Νένα Μεντή (Μαρία Χαρίτου), η Μίνα Αδαμάκη (Ειρήνη Χαρίτου) αλλά και η θεία Μπεμπέκα, κατά κόσμον Άννα Κυριακού.

Πενήντα-Πενήντα

Η ζωή τριών θεότρελων πενηντάρηδων, του Νικηφόρου, του Παύλου και του Μίμη μπαίνουν στο μικροσκόπιο και χαρίζουν ξεκαρδιστικές στιγμές στο κοινό.

Αν και θεωρείται σχετικά πρόσφατη σειρά, αφού προβλήθηκε στο Mega το 2005 για πρώτη φορά, οι επαναλήψεις της «χτυπάνε» κόκκινο με τους Πέτρο Φιλιππίδη, Παύλο Χαϊκάλη και τον αείμνηστο Σάκη Μπουλά να κρατούν μοναδική παρέα.

Ευτυχισμένοι μαζί

Η έννοια της οικογένειας τελικά φαίνεται ότι προσελκύει πολύ το κοινό! Η φαμίλια Μαυροτσούκαλου πρωταγωνιστεί σε μία σειρά γέλιου του Mega με τους Γιάννη Μπέζο και Κατερίνα Λέχου να κρατούν τους κύριους ρόλους. Το σίριαλ αποτέλεσε διασκευή της ισπανικής σειράς Los Serrano ενώ η Ρένα Ρίγγα, το 2007, φρόντισε να δημιουργήσει εξαιρετικούς διαλόγους και ατάκες.

Τι έμεινε στο νου μέχρι σήμερα; Ο γίγαντας Θανάσης Τσαλταμπάσης και ο μοναδικός Μάκης! Ο κόσμος αγάπησε τόσο πολύ την εν λόγω σειρά που μέχρι και σήμερα σημειώνει ποσοστά τηλεθέασης που ξεπερνούν το 20%.

1 από 11 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Άκρως Οικογενειακόν Δύο ξένοι Ευτυχισμένοι μαζί Εγκλήματα Είσαι το ταίρι μου Κωνσταντίνου και Ελένης Οι μεν και οι δεν Πενήντα - Πενήντα Ρετιρέ Καφέ της χαράς Τρεις χάριτες

Εγκλήματα

Κορίνα, Σωσώ, Αχιλλέας, Αλέκος, Φλώρα… Πέντε μόνο από τους ήρωες της πολυεπιτυχημένης σειράς του Ant1 που εδώ και δεκαπέντε χρόνια καταφέρνουν και προκαλούν άφθονο γέλιο με τις κωμικοτραγικές περιπέτειές τους.

Με το τρομερό τηλεοπτικό δίδυμο Παπαπέτρου-Αγγελόπουλου να υπογράφει σενάριο και σκηνοθεσία, αντίστοιχα, το σίριαλ έχει μείνει χωρίς αμφιβολία χαραγμένη στη συνείδηση ως μία από τις αγαπημένες τηλεοπτικές δουλειές όλων των εποχών. Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί ότι είναι από τα λίγα σίριαλ που κυκλοφόρησε και σε DVD.

Κωνσταντίνου και Ελένης

Όταν μιλάμε για τηλεοπτικές επαναλήψεις, μία σειρά έρχεται στο μυαλό, το «Κωνσταντίνου και Ελένης». Από το 2000 όπου και ολοκλήρωσε την πρώτη φορά προβολής του, το σίριαλ παίζεται σε επανάληψη non stop.

Οι τρελοί συγκάτοικοι, Ελένη και Κωνσταντίνος, το ταπεινό χαμομηλάκι Ματίνα, η κατά φαντασίαν ηθοποιός Πέγκυ, ο γυναικάς Μάνθος αλλά και ο μπάρμπαν, Νικόλας, έχουν γίνει πια αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας. Το κανάλι μάλιστα του Αμαρουσίου συνεχίζει να κάνει υψηλά νούμερα τηλεθέασης κάθε μεσημέρι, ακόμα και σήμερα.

Το καφέ της χαράς

Με έξυπνο σενάριο και τις ατάκες του περιβόητου Φατσέα (κατά κόσμον Γεράσιμου Σκιαδαρέση) να μένουν αξέχαστες, το «Καφέ της χαράς» πρωταγωνιστεί στη μεσημεριανή ζώνη… με τις επαναλήψεις του.

Η πρωτευουσιάνα, Ρένια Λουιζίδου, και ο συντηρητικός δήμαρχος, Χάρης Ρώμας, του μικρού αλλά θαυματουργού χωριού «Κολοκοτρωνίτσι» κέντρισαν το τηλεοπτικό ενδιαφέρον και μπορούν χωρίς δεύτερη σκέψη να συγκαταλεχθούν στους ήρωες που έγραψαν τη δική τους ιστορία.

Άκρως Οικογενειακόν

Έχουν περάσει 12 χρόνια από τότε που το «Άκρως οικογενειακόν» έριξε αυλαία αλλά κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει ξεχάσει την οικογένεια Θεοτοκάτου, αφού σχεδόν κάθε μεσημέρι προβάλλεται σε επανάληψη. Για πολλούς είναι η τηλεοπτική συνήθεια που έγινε λατρεία, αφού όλη η οικογένεια έχει συνδέσει τη μεσημεριανή ξεκούραση με την εν λόγω σειρά και έχει ταυτιστεί με κάποιον από τους χαρακτήρες.

Ποιος μπαμπάς άλλωστε δεν έχει τις αντιδράσεις του Αλέξανδρου Θεοτοκάτου, ποια μαμά δεν είναι βιονική σαν την Μαργαρίτα και κυρίως ποια φαμίλια δεν έχει μία θεότρελη γιαγιά σαν την Μπέμπα!

Δύο ξένοι

«Μαρούσκα… το εβιάν»! Από τις θρυλικές ατάκες μιας από τις πιο αγαπημένες σειρές όλων των εποχών. Ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Δημήτρης Αποστόλου υπέγραψαν το ταραχώδες love story μιας λαϊκής νεαρής γυναίκας, παρουσιάστριας τηλεοπτικής εκπομπής, και ενός καθηγητή δράματος με έντονα υπεροπτικές αρχές και εσωστρεφή προσωπικότητα.

Οι ρόλοι της Εβελίνας Παπούλια και του αείμνηστου Νίκου Σεργιανόπουλου θα μείνουν αξέχαστοι στη συνείδηση του κοινού ενώ αυτός της Ντένης Μαρκορά με θα προκαλεί για πολύ καιρό ακόμα γέλιο… μέχρι δακρύων.

The post Από το «Ρετιρέ» στους «Δύο ξένους»: 11 κωμικές σειρές που δεν κουραζόμαστε να βλέπουμε ξανά και ξανά appeared first on KoolNews.

Keywords
ξανα, σειρες, εν λόγω, time, classic, mega, ελλαδα, αγγελοπουλος, ant1, προβάλλει, dvd, love, νουμερα τηλεθεασης, κατερινα λεχου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, κοινωνια, οι μεν και οι δεν, μιλα, ελενη, τηλεθεαση, αυστραλια, αυλαια, αχιλλεας, δυο ξενοι, ευτυχισμενοι μαζι, ηθοποιος, κωνσταντινου και ελενης, μουσικη, προγραμμα, ρηγας, τηλεοραση, ant1, dvd, mega, time, ακρως οικογενειακον, αξιζει, αννα παναγιωτοπουλου, αννα, αστεια, βικυ, βικυ σταυροπουλου, γελιο, γινει, δικη, διδυμο, εγινε, εγκληματα, εισαι το ταιρι μου, εν λόγω, εννοια, ερχεται, εξυπνο, ζωη, ιδιο, ηρωες, ιασωνας, καφε της χαρας, λεχου, λογο, μαμα, μηχανακια, μυαλο, νενα μεντη, νοοτροπια, ξεκουραση, προβάλλει, παντα, οικογενεια, πινακες, υπογραφη, προγραμματα, ρετιρε, ρολοι, σεζον, σεναριο, συζυγο, σηριαλ, σειρα, σιριαλ, σκηνες, σκηνοθεσια, σωσω, σπιτι, συχνοτητα, τρειλερ, υψηλη, φοιβος, φυσικα, φορα, κωνσταντινος, classic, δημητρης, δουλειες, love, κομματι, καρδια, κωνσταντινου, κυριακου, λαζαρος, μεινει, ρωμας, ρωμα, θανασης, θεια, γιαγια
Τυχαία Θέματα
Ρετιρέ, Δύο,retire, dyo