Αποστασίας το ανάγνωσμα – Ρήγας: Ακόμα και με το διάολο θα συμμαχήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανοιχτός πόλεμος έχει ξεσπάσει πλέον μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις Τσίπρα και το κάλεσμα βουλευτών να ενταχθούν στο κόμμα της Κουμουνδούρου. Η προτροπή αυτή άνοιξε συζήτηση περί "αποστασίας" και τα βέλη εξακοντίζονται πλέον και από τις δύο πλευρές.

Έντονη ήταν για το θέμα η αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ,

Παναγιώτη Ρήγα.

«Δεν με ξαφνιάζει τίποτα πλέον, σχετικά με τις μεθόδους που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Από ένα κόμμα, το οποίο, χωρίς στρατηγική, δέχεται τον οποιοδήποτε από την άκρα δεξιά ή από την κεντροδεξιά, να συμμαχήσει μαζί του. Ακόμα και το διάολο δέχεται. Πρέπει να το προσδιορίσει καλύτερα ο ΣΥΡΙΖΑ - ποιόν εννοεί διάολο - διάολο εννοεί τον κ. Καμμένο;», σχολίασε ο βουλευτής μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Βημα».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «επί του προκειμένου, ο κ. Τσίπρας υπερέβη κάθε όριο πολιτικής ηθικής συμπεριφοράς ή πολιτικής ευπρέπειας και έφτασε στο σημείο να λέει ότι αν κάνετε μια δήλωση μετάνοιας και αναγνωρίσετε το λάθος σας θα είστε ευπρόσδεκτοι και μάλιστα το προσωποποίησε υποδεχόμενος την κυρία Τζάκρη και υιοθέτησε τη συγκεκριμένη πρακτική».

Μιλώντας για το tweet του Γιάννη Πανάρετου και την πρόσκληση σε τμήμα του ΠΑΣΟΚ που σχετίζεται με το Γ. Παπανδρέου τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Κάνει άλλη πρόσκληση ο κ. Πανάρετος. 'Αλλο πουλέν της πολιτικής αυτό, που, εν πάση περιπτώσει, έδωσε κι αυτός καρπούς στην πολιτική... Θέλει να πει, διαπραγματευτείτε με ένα συγκεκριμένο κύκλο, που εκπροσωπούμε τον Παπανδρέου; Κατά την άποψή μου θεωρώ ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν δίνει καμιά κάλυψη σε αυτούς που κάνουν προσκλήσεις στο όνομά του. Εγώ πιστεύω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανέναν να λέει τέτοιου είδους ανοησίες, γιατί περί ανοησίας πρόκειται, για να μην πω τίποτα χειρότερο. Και καλό είναι κάποιοι να ηρεμήσουν. Βλέπω μια τάση σε ορισμένους που βγήκαν στο περιθώριο να ξαναβγούν στο προσκήνιο με οποιοδήποτε τίμημα».

ΣΥΡΙΖΑ: Να αποφασίσουν οι βουλευτές. Ή με τα μνημόνια ή με το λαό

Στην ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τον σημερινό πρωθυπουργό το 1993, παραπέμπει ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις επικρίσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα ότι με τη συνέντευξή του στην «Αυγή» απηύθυνε «προσκλητήριο αποστασίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι ο πρόεδρος του κόμματος ούτε για αποστασίες από τα κόμματά τους, ούτε για αγοραπωλησίες έκανε λόγο και παραθέτει τη φράση του Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με την οποία «όσοι αποφασίσουν με την ψήφο τους να θέσουν τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας (….) θα έχουν την πλατιά αποδοχή της λαϊκής βάσης, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που τους εξέλεξαν και δεν αντέχουν άλλο».

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες για τη χώρα και ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ανεξαρτήτως πολιτικών αποχρώσεων, υφίσταται τις καταστροφικές συνέπειες της ακολουθούμενης από την συγκυβέρνηση πολιτικής και προσθέτει:

«Οι βουλευτές όλων των κομμάτων πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ή με την πολιτική των μνημονίων και τη διαπλοκή ή με το λαό. Μέση λύση δεν χωράει».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Όσον αφορά τα περί αποστασίας, ο κ. Κεδίκογλου μπορεί να απευθυνθεί στον πρόεδρό του».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με κομματικές πηγές, προτίθεται να συντηρήσει το επόμενο διάστημα το μέτωπο αυτό με την κυβέρνηση, αρχής γενομένης από την αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση θα συζητηθεί η καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η δράση της μέχρι την την περίοδο των Χριστουγέννων και η τακτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, καθώς και η πολιτική συμμαχιών.

Εκτιμάται ότι στο πλαίσιο αυτό θα συζητηθούν και οι τοποθετήσεις βουλευτών, όπως του Πέτρου Τατσόπουλου και άλλων στελεχών, ώστε να υπάρχει ενιαία έκφραση.

Η συνεδρίαση της ΚΟ θα ανοίξει με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και θα είναι κλειστή για τους δημοσιογράφους.

Κεδίκογλου: Εκεί που επαγγελλόταν την επανάσταση ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα ποντάρει στην αποστασία

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε:

Ο κ. Τσίπρας καλεί σε αποστασία κυβερνητικούς βουλευτές, αλλά αρνείται συνεχώς να απαντήσει «από πού θα βρεθούν τα λεφτά» για τις λαϊκίστικες υποσχέσεις του. Και επειδή απάντηση δεν έχει, προσπερνά το ερώτημα, ελπίζοντας ότι αφού δεν ανατρέπει την κυβέρνηση ο λαός, θα βρεθούν κυβερνητικοί βουλευτές να το κάνουν.

Εκεί που επαγγελλόταν την επανάσταση, τώρα ποντάρει στην αποστασία. Αληθινό κατάντημα!

ΚΚΕ: Παγίδα στο λαό τα περί "αποστασίας"

Τα σενάρια και τα σχετικά καλέσματα για πιθανές μετακινήσεις βουλευτών και άλλων στελεχών, στα πλαίσια της αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, στα όρια του νέου δίπολου και της επιταχυνόμενης σοσιαλδημοκρατικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ, στοχεύουν να παγιδεύσουν το λαό σε νέα σχήματα και κυβερνήσεις «συνεργασίας» που θα είναι φτιαγμένα από τα ίδια παλιά υλικά και θα συνεχίσουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Αυτό που αποτελεί επιτακτική ανάγκη είναι οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα να μετακινηθούν και να εγκαταλείψουν τα κόμματα της ΕΕ και του κεφαλαίου, που ψήφιζαν και στήριζαν μέχρι τις περσινές εκλογές. Να στρατευθούν με το ΚΚΕ στη συγκρότηση μιας μεγάλης λαϊκής συμμαχίας που θα βάλει εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα και θα ανοίξει το δρόμο για μια πραγματικά φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα