Η συγκλονιστική ιστορία της Μις Γιανγκ με το καρκίνωμα στον εγκέφαλο και η αμέλεια των γιατρών

Η 18χρονη Νάσια Λαμπίρη είχε αναδειχθεί Μις Γιανγκ 2013 και σήμερα η κατάστασή της είναι κρίσιμη, αφού οι γιατροί της διέγνωσαν ανεύρυσμα στον εγκέφαλο και σε μια ώρα κρινόταν η ζωή της.

Πριν από ενάμιση μήνα η νεαρή Νάσια ένιωσε έντονους πόνους στο κεφάλι, είχε εμετούς και ζαλάδες και η μητέρα της ανησύχησε και την πήγε στο νοσοκομείο να την εξετάσουν. Οι γιατροί εκεί δεν μπήκαν στον κόπο να την εξετάσουν και από την περιγραφή έβγαλαν πόρισμα ότι είχε πιει νοθευμένα ποτά.

Οι πόνοι και τα άλλα συμπτώματα δε σταματούσαν και η μάνα της την πήγε ξανά για

εξέταση σε νευρολόγο, η οποία ζήτησε να πάει άμεσα για αξονική και μαγνητική. Μετά από μια βδομάδα στο Τζάνειο, οι εξετάσεις έδειξαν ότι η Νάσια είχε όγκο στο κεφάλι, που ονομάζεται γερμίνωμα. Αυτό προκλήθηκε από γενετικά κύτταρα που δεν αναπτύχθηκαν και σε μια βδομάδα μετατρέπονται σε όγκο, μετά από συσσώρευσή τους σε σημείο του εγκεφάλου.

Όπως εξιστόρησε η μητέρα της Νάσιας, η Καίτη, στην εκπομπή Μίλα και την Τατιάνα Στεφανίδου, βρίσκεται τρεις βδομάδες σε νοσηλεία και τον πρώτο καιρό είχε ασυνάρτητες αντιδράσεις. Οι πρώτες εξετάσεις της είχαν δείξει υδροκεφαλία, που θα μπορούσε να την σκοτώσει.

Ο γιατρός στο Τζάνειο όταν έκανε τη δεύτερη αξονική, ζήτησε από τη μητέρα της να γίνει εντός ώρας το χειρουργείο ειδάλλως η μικρή θα πέθαινε. Πλέον, η Νάσια Λαμπίρη χρειάζεται βιοψία, αλλά υπάρχει ένα ποσοστό 15% να πεθάνει στη διάρκεια, ενώ οι παρενέργειες της εγχείρησης, αν επιβίωνε, θα τη μετέτρεπε σε φυτό για έξι μήνες και μετά ίσως επανερχόταν.

Η μητέρα της έκανε έκκληση να βρεθεί μια λύση ώστε η κόρη της να εγχειριστεί και να της αφαιρεθεί ο όγκος χωρίς να μείνει παράλυτη, φυτό ή στο απευκταίο σενάριο να πεθάνει στη διάρκεια της εγχείρησης.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα