Αστυνομικοί, λιμενικοί και ειδικοί φρουροί σε παράνομο κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων

Έπειτα από πολύμηνη αστυνομική έρευνα η ΕΛ.ΑΣ εξάρθρωσε κύκλωμα στο οποίο συμμετείχαν αστυνομικοί, λιμενικοί και ειδικοί φρουροί.Η εγκληματική οργάνωση εμπλέκεται σε παράνομη εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 30 άτομα τα οποία είναι μέλη του κυκλώματος εκ των οποίων τα 27 έχουν συλληφθεί.

Αναλυτικότερα, εχθές πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές έρευνες σε Αττική και Λακωνία ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν 19 μέλη της οργάνωσης και αναζητούνται ακόμα τρία μέλη της, ύστερα από ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η ανακρίτρια Γυθείου.

Ανάμεσα στα συλληφθέντα μέλη βρίσκονται δύο εν ενεργεία λιμενικοί, δύο πρώην αστυνομικοί εκ των οποίων ο ένας είναι ειδικός φρουρός και παρουσιάστηκε στην ασφάλεια αυτοβούλως, ενώ από τα μέλη που αναζητούνται, ο ένας είναι πρώην ειδικός φρουρός.

Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο Μάρτιο είχαν συλληφθεί και έχουν ήδη προφυλακιστεί οκτώ άτομα τα οποία κατηγορούνται για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων καθώς είχαν κατασχεθεί περίπου 450.000 λαθραία πακέτα και το ύψος των διαφευγόντων δασμών φτάνει το 1.5 εκατομμύρια ευρώ.

Στο πλαίσιο τη διερεύνησης και εξιχνίασης της συγκεκριμένης υπόθεσης, σχηματίστηκε δικογραφία και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος 22 ατόμων τα οποία κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εισαγωγής, κατοχής και λαθρεμπορίου τσιγάρων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από της Ασφάλεια Σπάρτης.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα