«Η βουλευτική αποζημίωση ήταν και είναι 5.700 ευρώ» διαμηνύει ο ΓΓ της Βουλής

Την προσεχή Δευτέρα, αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού της Βουλής, θα αναρτηθεί στη διαδικτυακή πύλη της Βουλής η πλήρης ανάλυση της βουλευτικής αποζημίωσης. Την εισήγηση αυτή είχε κάνει ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στην Επιτροπή του Προϋπολογισμού της Βουλής

και έγινε αποδεκτή από τα κόμματα.

Αναφορικά με ορισμένα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, Θανάσης Παπαϊωάννου, δήλωσε, σήμερα, ότι «η βουλευτική αποζημίωση ήταν και είναι 5.700 ευρώ».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται στην πράξη ότι ένας κωδικός πηγαίνει καλύτερα ή χειρότερα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυξήθηκε η βουλευτική αποζημίωση, η οποία συναρτάται και από άλλους παράγοντες (συμμετοχή στις συνεδριάσεις κλπ)», δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου και πρόσθεσε: «Δίνω πολιτική διαβεβαίωση ότι, το 2013, η βουλευτική αποζημίωση δεν υπέστη μεταβολή, πέραν των μειώσεων των δαπανών κίνησης και εξοπλισμού γραφείου». Επίσης, ο κ. Παπαϊωάννου επισημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνεται σύγκριση των ποσών με το 2012 καθώς, ως έτος εκλογών, δεν κατεβλήθησαν στους βουλευτές δύο μηνιαίες αποζημιώσεις, το διάστημα κατά το οποίο η Βουλή ήταν κλειστή.

Σε κάθε περίπτωση, όπως υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας, με τον προϋπολογισμό του 2014 επέρχονται περικοπές συνολικού ποσού 6,8 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2013.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα