Μπες για πρώτη φορά στο μυαλό της Google!

Ένας από τους κολοσσούς των ιντερνετικών εταιριών, η Google, έδωσε για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από το εσωτερικό των οκτώ τεραστίων data centers (κέντρα δεδομένων) που διαθέτει.

Σε αυτούς τους data centers βρίσκονται παραταγμένοι χιλιάδες servers οι οποίοι είναι «υπεύθυνοι» για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών που παρέχει η εταιρία

όπως το google search (η μηχανή αναζήτησης), το gmail (το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) ή το google maps (η υπηρεσία χαρτών).

Έναν… ποπ τόνο στις εγκαταστάσεις δίνουν οι πολύχρωμες σωληνώσεις που χρησιμοοποιούνται για την ψύξη και τη θέρμανση, ενώ το συνολικό μήκος των καλωδίων που εκτείνονται στις εγκαταστάσεις υπολογίζεται σε εκατομμύρια μέτρα. Η πολυχρωμία, εκτός της χαρούμενης διάθεσης, χρησιμοποιείται για να αποσαφηνίζεται ποια λειτουργία εκτελεί ο κάθενας σωλήνας.

Στα οκτώ data centers βρίσκονται όλα τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της Google. Οι επιμέρους λειτουργίες αποτελούν μυστήριο, καθώς η εταιρία δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες, ενώ στους συγκεκριμένους χώρους βρίσκονται μόνο συγκεκριμένοι υπάλληλοι.

H Google διαθέτει έξι data centers στις ΗΠΑ, ένα στη Φινλανδία και άλλο έναν στο Βέλγιο. Αυτό της Φινλανδίας εκτείνεται σε 100.000 τετραγωνικά μέτρα.

H εταιρία δεν χρησιμοποιεί πόσιμο νερό για την ψύξη, αλλά «greywater», (μη επεξεργασμένο νερό).

Δείτε τα βίντεο…

Keywords
Τυχαία Θέματα