Μπήκε για λιποαναρρόφηση και βγήκε …κλεπτομανής!

Απίστευτο κι όμως αληθινό, αλλά και επιστημονικά τεκμηριωμένο. Μια 40χρονη γυναίκα στη Βραζιλία μπήκε στο χειρουργείο για να κάνει λιποαναρρόφηση και μεγέθυνση στήθους αλλά βγήκε μέσα από το χειρουργείο κλεπτομανής!

Όπως δήλωσε στους γιατρούς αργότερα, άρχισε να έχει επίμονες και ενοχλητικές τάσεις να κλέψει, στις οποίες δεν μπορούσε να αντισταθεί.

Το θέμα έγινε γνωστό από μία δημοσίευση σε ιατρικό περιοδικό που έκανε ο Καναδός νευρολόγος Φάμπιο Νασκιμέντο ο οποίος κι είχε αντιμετωπίσει το περιστατικό.

Οι γιατροί θεωρούν ως πιθανότερη εξήγηση για την

παροδική κλεπτομανία ότι η γυναίκα εμφάνισε ανεπαρκή κυκλοφορία αίματος στον εγκέφαλό της κατά την επέμβαση. Αυτό οδήγησε σε ανεπαρκή οξυγόνωση και πιθανώς σε βλάβη του εγκεφάλου, με τελική εκδήλωση τα συμπτώματα της κλεπτομανίας.

Η 40χρονη συνελήφθη και από την αστυνομία, μετά από μία κλεψιά, αλλά τελικά αφέθηκε ελεύθερη, αφού οι γιατροί της εξήγησαν ότι η γυναίκα είχε όντως ιατρικό πρόβλημα κλεπτομανίας.

Τελικά, χωρίς να πάρει φάρμακα, μετά από μερικές εβδομάδες η κλεπτομανία έφυγε τόσο ξαφνικά, όσο είχε εμφανισθεί. Σύμφωνα με τους γιατρούς, μάλλον ο εγκέφαλός της αυτοθεραπεύθηκε κάνοντας νέες νευρωνικές «καλωδιώσεις».

Αυτή πάντως δεν ήταν η πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά που εμφανίζεται μία περίπτωση αιφνίδιας κλεπτομανίας μετά από τραυματισμό στο κεφάλι ή νευροχειρουργική επέμβαση, πρόκειται βέβαια σαφώς για κάτι σπάνιο.

The post Μπήκε για λιποαναρρόφηση και βγήκε …κλεπτομανής! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα