Μπουτάρης: Με τον Άνθιμο ούτε είμαστε φίλοι ούτε και θα γίνουμε ποτέ

Τρία χρόνια μετά την περίφημη φράση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης «Όσο ζω δεν βλέπεις δημαρχία» ο Γιάννης Μπουτάρης και δημαρχία «είδε» και παρουσίασε χθες την «Πρωτοβουλία για την Θεσσαλονίκη» με την οποία ανοίγει την αυλαία των δημοτικών εκλογών του Μαΐου 2014.

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στον μητροπολίτη ξεκαθαρίζοντας ότι «Δεν είμαστε φίλοι ούτε και θα γίνουμε

ποτέ». Πρόσθεσε μάλιστα ότι όταν ο μητροπολίτης τον καλεί για καφέ, γνωρίζει ότι ο σκοπός του είναι να ζητήσει διάφορα πράγματα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο μητροπολίτης συχνά –πυκνά ζητά «ρουσφέτια» από τον Δήμαρχο.

Εν όψει των εκλογών, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απάντησε στην κριτική που δέχτηκε για «συντηρητική στροφή». Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Έθνους, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι ο χαρακτήρας της παράταξης παραμένει κεντροαριστερός και πως ποτέ δεν ζήτησε τη στήριξη του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ, αλλά μόνο των ψηφοφόρων της. «Μας ενδιαφέρουν όλοι, από το ΚΚΕ μέχρι τον μητροπολίτη Άνθιμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε μια προσωπική εξομολόγηση, ο Γ. Μπουτάρης απολογήθηκε για την αθυροστομία του που τον υποχρεώνει να ζητά συγνώμη από ανθρώπους που σιχαίνεται (όπως είπε), όπως ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

«Δεν πρόκειται να αλλάξω στα 72 μου χρόνια», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε σε διάλογο που είχε στον δρόμο με πολίτη, ο οποίος τον προειδοποίησε πως «δεν θα πάμε καλά», αν φτιάξει τζαμί στη Θεσσαλονίκη. «Και βέβαια δεν θα τα πάμε καλά. Να αλλάξεις πόλη», ήταν η απάντηση του δημάρχου.

Πάντως, στις τοποθετήσεις τους, οι δύο στενότεροι συνεργάτες του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Αβραμόπουλος και ο αντιδήμαρχος Α. Κουράκης άσκησαν και κριτική, ενώ ζήτησαν «άνοιγμα» της παράταξης στον ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα