Χάος και βία στην Κωνσταντινούπολη – 4 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες

08:20 1/6/2013 - Πηγή: KoolNews

Εκατοντάδες είναι οι τραυματίες, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και για τέσσερις νεκρούςαπό το όργιο βίας της τουρκικής αστυνομίας κατά των διαδηλωτών που είχαν καταλάβει το πάρκο Γκεζί, δίπλα στην πλατεία Ταξίμ.

Σπασμένα γυαλιά, πέτρες, καπνοί, αίμα και πανικός…αυτά ήταν τα στοιχεία που συνέθεσαν το παζλ της βίαιης καταστολής της τουρκικής αστυνομίας με χρήση χημικών στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Η κατάληψη

ξεκίνησε πριν τέσσερις ημέρες όταν χιλιάδες διαδηλωτές κατασκήνωσαν στο Πάρκο Γκεζί, με σκοπό να το προστατεύσουν από τα σχέδια ισοπέδωσής του, που περιλαμβάνουν την ανέγερση εμπορικού κέντρου στη θέση του. Ωστόσο, δεν συμμερίστηκε τον αγώνα τους για να διατηρήσουν τον μοναδικό πνεύμονα οξυγόνου της περιοχής η τουρκική κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή παρέμβασης της αστυνομίας. Η διαμαρτυρία έλαβε αμέσως αντικυβερνητικό χαρακτήρα, ενώ ο διεθνής Τύπος εστιάζει στην άγρια καταστολή των πολιτών από τους Τούρκους ένστολους.

Την ώρα που η αστυνομία προσπαθούσε να «σπάσει» τον κλοιό των διαμαρτυρόμενων, τα επεισόδια και η εκτεταμένη χρήση χημικών δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Ο τραγικός απολογισμός, σύμφωνα με τα μέσα της χώρας, είναι ένας νεκρός φοιτητής ο Κερέμ Καν Καρακάς, αλλά και εκατοντάδες τραυματίες. Το βράδυ της Παρασκευής σύμφωνα με τις πληροφορίες οι νεκροί έφτασαν τους τέσσερις.

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Ιλχάν Τζιχάνερ χαρακτήρισε τον Ερντογάν , τονίζοντας πως οι πολίτες υπερασπίζονται το δίκιο τους και η αστυνομία κάνει χρήση βίας. , δήλωσε ο 18χρονος φοιτητής, Μερτ Μπούργκε, στο Reuters, ενώ ένας δεύτερος προέβλεψε ότι αυτή είναι μόνο η αρχή ενός εκρηκτικού καλοκαιριού.

, φώναζαν μαζικά οι πολίτες, την ώρα που οι ένστολοι τους εκτόξευαν τα δακρυγόνα και τους απωθούσαν με αντλίες νερού. , έλεγε κλαίγοντας η Ερσα Γιουρτνάκ, η οποία είχε χτυπηθεί από τα χημικά και είχε βρει καταφύγιο σε ένα κοντινό αρτοποιείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα