Δακρυγόνα σε εκλογικό κέντρο στο Κόσοβο – Κρίσιμες εκλογές για σύσταση εθνικού συμβουλίου

Με μεγάλη αποχή και σε κλίμα έντασης που προκλήθηκε κατά την προεκλογική περίοδο από πολιτικούς παράγοντες των Σέρβων του Κοσόβου, διεξάγονται οι εκλογικές διαδικασίας, λόγω αντίθεσης στην εφαρμογή της συμφωνίας των Βρυξελλών.

Μασκοφόροι άνδρες εισέβαλαν σήμερα στο κύριο εκλογικό κέντρο της πόλης Μιτρόβιτσα του Κοσόβου, στο οποίο διεξάγονται δημοτικές εκλογές, και έριξαν δακρυγόνα και έσπασαν κάλπες, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Το σχολείο Σβέτι Σάβα όπου σημειώθηκε η επίθεση στεγάζει

περίπου τα μισά εκλογικά τμήματα στην σερβική πλευρά της πόλης αυτής που είναι μοιρασμένη σε σερβικό και αλβανικό τομέα.

Έξω από κάθε εκλογικό τμήμα στο βόρειο Κόσοβο βρίσκονται την Κυριακή συγκεντρωμένοι υποστηρικτές του μποϊκοτάζ των εκλογών και αποδοκιμάζουν όσους πολίτες προσέρχονται για να ψηφίσουν. Όπως μεταδίδουν σερβικά ΜΜΕ στο βόρειο Κόσοβο έφτασαν από το Βελιγράδι και στελέχη ακροδεξιών και φασιστικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και ο ηγέτης της απαγορευμένης οργάνωσης «OBRAZ», Μλάντεν Ομπράντοβιτς.

Αξιωματούχοι των εκλογών, μεταξύ των οποίων μέλη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), έφυγαν από το εκλογικό κέντρο όταν έγινε η επίθεση και η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή ενώ απέμεναν ακόμη δύο ώρες ψηφοφορίας προτού κλείσουν οι κάλπες, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και μετέδωσε το σερβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα