«Δεν πουλήσαμε τη Μαρία» λέει η βιολογική της μητέρα στο CNN

Με αποστολή στο Νικολάεβο βρέθηκε το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CNN με στόχο να καλύψει ειδησεογραφικά τη γενέτειρα της μικρής Μαρίας, η υπόθεση της οποίας έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Το Νικολάεβο είναι το χωριό των Ρομά στο οποίο διαμένει η βιολογική οικογένεια της μικρής Μαρίας, ενώ ο δημοσιογράφος του CNN μίλησε με τους γονείς του παιδιού για την φερόμενη ως υπόθεση αρπαγής της.

«Οι βιολογικοί γονείς της Μαρίας, η Σάσκα Ρούσεβα και ο

Ατανάς Ρούσεφ, ζουν πουλώντας βότανα που μαζεύουν στο δάσος ή ανακυκλώνοντας απορρίμματα μετάλλων. Εισπράττουν και κάποια γονεϊκά επιδόματα αλλά αυτά δε αρκούν», αναφέρει ένας γείτονας των Ρομά στο ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου, η βιολογική μητέρα της Μαρίας υποστηρίζει ότι δεν πούλησε το παιδί της, αρνούμενη κάθε κατηγορία. «Την δώσαμε. Δεν πήραμε λεφτά. Δεν είχα να την ταΐσω. Δεν άντεξα όταν την είδα στην τηλεόραση», ανέφερε η ίδια.

Η Ρούσεβα αποκάλυψε επίσης ότι δεν είχε βαφτίσει ποτέ «Μαρία» την κόρη της αλλά ότι σκόπευε να την ονομάσει «Στάνκα».

Την ίδια ιστορία επιβεβαιώνει μία 20χρονη κοπέλα, η Κάτια η οποία υποστηρίζει ότι είναι μεγάλη αδελφή της Μαρίας. Σύμφωνα με την Κάτια, η οποία ζει στο Γκούρκεβο, στο διπλανό χωριό, η μητέρα της είχε κατέβει στην Ελλάδα το 2009 για να δουλέψει σε κτήματα με πορτοκάλια όταν ήταν ήδη έγκυος. Η 20χρονη υποστηρίζει ότι η μητέρα της γέννησε στη χώρα μας αλλά δεν είχε λεφτά για να γυρίσει μαζί με το παιδί στη Βουλγαρία κι έτσι αναγκάστηκε να την αφήσει πίσω με στόχο να γυρίσει πίσω όταν θα έφτιαχνε τα χαρτιά της.

Η Κάτια έχει και αυτή πολύ ανοιχτή επιδερμίδα, κατάξανθα μαλλιά με μια απόχρωση κόκκινου, ενώ τα μάτια της δύσκολα αντέχουν τον έντονο ήλιο.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις αρχές οι οποίες χειρίζονται την υπόθεση και στις δύο χώρες, η εκδοχή αυτή των γεγονότων αμφισβητείται, καθώς οι Χρ. Σαλής και Ελ. Δημοπούλου κρατούνται ακόμα με την κατηγορία της απαγωγής όπως επίσης οι βουλγαρικές αρχές ερευνούν τις κατηγορίες ότι οι βιολογικοί γονείς της Μαρίας την πούλησαν με σκοπό την παράνομη υιοθεσία.

Όπως παρουσιάζεται από το CNN, οι ελληνικές αρχές διαπιστώνουν ότι πολλές γυναίκες από τη Βουλγαρία οι οποίες όντας σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης, ταξιδεύουν στην Ελλάδα, με σκοπό να παραδώσουν τα παιδιά τους σε άτεκνους Έλληνες μόλις γεννήσουν, βάσει συμφωνημένης τιμής.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα