Δένδιας: Θέλω να ξαναπάω για καφέ στα Εξάρχεια

«Πρέπει να σας πω ότι μια από τις – μην το πω φιλοδοξίες – αλλά μία από τις επιθυμίες της ζωής μου είναι να ξανακάνω αυτό το οποίο έκανα παιδί, φοιτητής αν θέλετε, να ξαναπάω στο Floral να πιω έναν καφέ», εξομολογήθηκε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Για την περιοχή των Εξαρχείων δήλωσε: «Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει και οι άνθρωποι οι οποίοι θεωρούν ότι τα Εξάρχεια είναι ένας χώρος εκτός νομιμότητας ή εν πάση περιπτώσει

που μπορούν να δρουν με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι οι υπόλοιποι συμπολίτες μας, να αντιληφθούν ότι και τα Εξάρχεια έχουν ανάγκη την παρουσία της νομιμότητας και της Ελληνικής Αστυνομίας». Επίσης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «σιγά - σιγά θα ομαλοποιηθεί όλο το κέντρο της Αθήνας και τα Εξάρχεια».

Σχετικά με την αστυνόμευση και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην πρωτεύουσα ο Δένδιας είπε: «Κάθε βράδυ γυρίζω την Αθήνα. Αργά το βράδυ και πολλές φορές και τις πρώτες πρωινές ώρες, γιατί κακά είναι τα ψέματα, η Ελληνική Αστυνομία μου κάνει ενημερωτικά, μου κάνει αναφορές, μου κάνει πράγματα, αλλά νομίζω ότι πάντα το να δεις με τα μάτια σου είναι διαφορετικά». Επίσης επεσήμανε πως θέλει οι δημοτικοί αστυνομικοί που θα προσχωρήσουν στην ΕΛ.ΑΣ. να είναι στους δρόμους.

Ο υπουργός μίλησε εκτενώς για το καυτό θέμα με τους δημοτικούς αστυνομικούς που θα προσχωρήσουν στην Ελληνική Αστυνομία. Επανέλαβε ότι θέση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να απορροφηθεί το σύνολο των εργαζομένων στις Δημοτικές Αστυνομίες διευκρινίζοντας όμως ότι θα είναι «μετά από μία στοιχειώδη διαδικασία αξιολόγησης».

Επιπρόσθετα διευκρίνισε ότι «αυτά δεν αποτελούν αρμοδιότητα του υπουργείου» στο οποίο είναι πολιτικός υπεύθυνος, και σημείωσε ότι δεν έχει απόλυτη γνώση όλων των στοιχείων τα οποία η Δημοτική Αστυνομία θα μπορέσει να καλύψει εντεταγμένη στην ΕΛ.ΑΣ.

Όπως είπε στόχος είναι οι δημοτικοί αστυνομικοί «να υποστούν μία μετεκπαίδευση και από εκεί και πέρα θα βγουν πάλι στο δρόμο για να μπορέσουν να υπηρετήσουν τον Έλληνα πολίτη» και η νέα υπηρεσία θα μοιάζει στην υπηρεσία του Αστυνομικού της Γειτονιάς.

Σε ερώτηση για το αν η νέα υπηρεσία θα αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει καταγγελίες για ενοχλήσεις από καταστήματα εστίασης ή να επιτηρεί την ελεγχόμενη στάθμευση απάντησε ότι «το μεγαλύτερο κομμάτι αυτού του καθηκοντολογίου θα περάσει μαζί τους και στη νέα τους Υπηρεσία», αλλά διευκρίνισε πως κάποια καθήκοντα, χωρίς να τα αναφέρει, «δεν θα τους προσιδιάζουν όταν είναι Έλληνες αστυνομικοί και κατά συνέπεια θα πρέπει να παραμείνουν στους Δήμους».

Keywords
Τυχαία Θέματα