Δημοσκόπηση: 65% διαφωνεί στο λουκέτο της ΕΡΤ – Πήρε κεφάλι ο ΣΥΡΙΖΑ

Αντίθετοι με την απόφαση της κυβέρνησης για το λουκέτο στην ΕΡΤ είναι το 65% των ερωτηθέντων, σε δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία VPRC.

Στο ίδιο ερώτημα, το 27% συμφωνεί με την ενέργεια της κυβέρνησης, ενώ το 5% έχει ουδέτερη γνώμη και το 3% δεν γνωρίζει. H δημοσκόπηση

έγινε για λογαριασμό του TVXS.

Πάτησε κορυφή ο ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση υπάρχει μια δραματική αλλαγή του σκηνικού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε προβάδισμα δυόμισι μονάδων στην εκλογική επιρροή και συγκεντρώνει το 29%. Δεύτερη εμφανίζεται η Ν.Δ. με 26,5%, τρίτη η Χρυσή Αυγή με 14%, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκονται το KKE 7% και το ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνουν το 7%. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6%, ενώ η ΔΗΜΑΡ φτάνει στο 4,5%.

Ωστόσο, το 12,9% δηλώνει αναποφάσιστο, το 31,5% δηλώνει ότι θα απείχε/θα έριχνε λευκό ή άκυρο στις εκλογές ενώ το 11,6% Δεν ξέρει/Δεν απαντά αναφορικά με την εκλογική του προτίμηση.

“Όχι” στις ιδιωτικοποιήσεις

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 64% απαντά αρνητικά στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης των της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ.

Το 59% διαφωνεί με την ιδιωτικοποίηση της ΕΡΤ, 51% με την ιδιωτικοποίηση αεροδρομίων και λιμανιών, ενώ 56% διαφωνεί με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Επίσης, 59% των ερωτηθέντων λέει “όχι” στις ιδιωτικοποιήσεις περιοχών τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως και στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου από ιδιώτες (π.χ. Σκουριές). Το 56% διαφωνεί με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και το 51% με την ιδιωτικοποίηση αεροδρομίων και λιμανιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα