Δημοσκόπηση ALCO: Το Ποτάμι γίνεται χείμαρρος και αγγίζει το 10% – Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Στην τρίτη θέση φαίνεται πως έχει παγιωθεί το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη το οποίο ενόψει των εκλογών εμφανίζεται σε άλλη μία δημοσκόπηση να έχει παραγκωνίσει την Χρυσή Αυγή και να κοιτά «κατάματα» την Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ

που κονταροχτυπιούνται για την πρωτιά.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας ALCO για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα όσον αφορά τις ευρωεκλογές, Το Ποτάμι βρίσκεται πίσω από ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία έχοντας συγκεντρώσει 9,8%

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πρώτος με 19,1% την ώρα που η ΝΔ ακολουθεί 18%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, ενώ ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,9%. Ακολουθούν, το ΠΑΣΟΚ (ΕΛΙΑ) 5,15, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5%, η ΔΗΜΑΡ 2,2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,4%. Αλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 5,2% ενώ λευκό, αποχή και αναποφάσιστοι φθάνουν στο 23,8%.

Στην πρόθεση ψήφου μετά από αναγωγή στα έγκυρα η ΝΔ συγκεντρώνει 20%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,2%, το ΠΑΣΟΚ (ΕΛΙΑ)5,7%, οι ΑΝΕΛ 5%, η Χρυσή Αυγή 7,7%, η ΔΗΜΑΡ 2,4%, το ΚΚΕ 5,6%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,6%, το ΠΟΤΑΜΙ 9,8% , άλλο κόμμα 5,8% και αναποφάσιστοι 15,2%.

Στο ερώτημα ποιόν εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 35%, ο Αλέξης Τσίπρας με 28% και κανέναν από τους δύο αναφέρει το 32%.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα