ΔΝΤ: Στα 47 δισ.ευρώ το χρηματοδοτικό κενό – Καμία βοήθεια μέχρι τον Απρίλιο λέει το Βερολίνο

09:46 7/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Στα 47 δισεκατομμύρια ευρώ (46,8 δις. Ευρώ) υπολογίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το μεικτό χρηματοοικονομικό κενό της χώρας μας για το διάστημα 2015-2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η μεικτή ανάγκη συνολικού ύψους 46,8 δις. Ευρώ, που περιλαμβάνει το έλλειμμα

καθώς και η ανάγκη κάλυψης των ελληνικών ομολόγων και δανείων, δεν πρέπει να συγχέεται με την ανάγκη της Ελλάδας για χρηματοδοτική βοήθεια.

Για το 2015, το ΔΝΤ υπολογίζει τις μεικτές χρηματοδοτικές ανάγκες σε ύψος 14,4 δισ. ευρώ, με καθαρό κενό 6,5 δισ. ευρώ, το οποίο ως τώρα δεν έχει καλυφθεί, ενώ οι ανάγκες 8,3 δισ. ευρώ για το 2016 έχουν καλυφθεί πλήρως με αμοιβαία χρηματοδότηση.

Γερμανία: Καμία συζήτηση για νέο ελληνικό πακέτο πριν από τον Απρίλιο του 2014

Μετά το όχι σε πιθανότητα νέου ελληνικού κουρέματος από τον στενό συνεργάτη της Ανγκέλα Μέρκελ, Νόρμπερτ Μπάρτλε, η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Μαριάνε Κότε, θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι πρίν τον Απρίλιο του 2014 δεν θα διεξαχθεί καμία συζήτηση για νέο πρόγραμμα για βοήθεια προς την Ελλάδα.

Καμία τοποθέτηση δεν είναι δυνατή ούτε σε ό,τι αφορά το ύψος ενδεχόμενης βοήθειας, αλλά ούτε και αν θα συνεπάγεται νέα μέτρα, πρόσθεσε παράλληλα θέλοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα