Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου – 8.000 αστυνομικοί στους δρόμους

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας θα διεξαχθούν οι φετινοί εορτασμοί για την 40η επέτειο του Πολυτεχνείου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 7.000 - 8.000 αστυνομικοί όλων των ειδικοτήτων (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, Κρατική Ασφάλεια) θα βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ δεν αποκλείεται να έρθουν και ενισχυτικές διμοιρίες ΥΑΤ και ΥΜΕΤ απο την επαρχία.

Στις

εκδηλώσεις, οι οποίες θα κορυφωθούν την Κυριακή με την καθιερωμένη πορεία, περιλαμβάνεται σήμερα κατάθεση στεφάνων στο ιστορικό κτήριο του Ιδρύματος στην οδό Πατησίων. Την Κυριακή, αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν σε καίρια σημεία της πρωτεύουσας, όπως στη Βουλή, στα υπουργεία και τις πρεσβείες, ενω ελικόπτερο της ΕΛΑΣ θα πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις ώστε να επιβλέπει τις κινητοποιήσεις των διαδηλωτών.

Ενισχυμένα θα είναι και τα μέτρα της τροχαίας, καθώς λόγω των εκδηλώσεων θα τεθούν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Πατησίων και στην ευρύτερη περιοχη του κέντρου, ενώ τροποποιήσεις στα δρομολόγια τρόλεϊ και λεωφορείων έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης πορείας αρκετοί σταθμοί του μετρό θα παραμείνουν κλειστοί με απόφαση της αστυνομίας για λόγους ασφαλείας, χωρίς ακόμα να έχουν ανακοινωθεί οι σταθμοί. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι πύλες του Πολυτεχνείου θα ανοίγουν το πρωί και θα κλείνουν το βράδυ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα