Εμπρηστές καίνε τη Θάσο- Με 16 οχήματα επιχειρεί η Πυροσβεστική

Στις φλόγες βρίσκεται για δεύτερη μέρα η Θάσος, καθώς η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή σε χαράδρα στην περιοχή Καλλιράχη συνεχίζει να κατακαίει το νησί. Στο σημείο επιχειρούν 16 οχήματα της Πυροσβεστικής με 52 πυροσβέστες και 59 άτομο πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για τμήμα του αναγεννημένου δάσους μετά την καταστροφική πυρκαγιά

του 1989. Μάλιστα δεν δίστασε να κάνει λόγο για εμπρησμό και τόνισε πως υπάρχουν μαρτυρίες κατοίκων οι οποίοι ήδη έχουν καταθέσει στο αρμόδιο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Η πρόσβαση προς το σημείο της φωτιάς είναι πολύ δύσκολη, καθώς πρόκειται για δύσβατη περιοχή. Για το λόγο αυτό έφτασαν στο νησί ερπυστριοφόρα οχήματα, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα είναι ο μηχανολογικός εξοπλισμός του Δήμου, των ιδιωτών του νησιού και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ήδη οι πυροσβέστες δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες σε μια προσπάθεια να μην επεκταθεί το πύρινο μέτωπο προς κατοικημένες περιοχές.

Από το απόγευμα της Παρασκευής στο νησί βρίσκεται ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρης Γιαννακίδης και ο περιφερειακός διοικητής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης του Πυροσβεστικού Σώματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα