Καψής: Δεν μαγειρέψαμε τίποτα στη Δημόσια Τηλεόραση – ΠΟΣΠΕΡΤ: Προσλάβατε συνεργάτη του Κεδίκογλου

Απαντήσεις στα περί παρεμβάσεων και ρουσφετιών στο διαγωνισμό για τις δίμηνες προσλήψεις στον μεταβατικό φορέα της ΕΡΤ ήλθε να βάλει τέλος ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής.

Ο κ. Καψής, σε μια προσπάθεια να μεταπείσει τους απολυμένους της ΕΡΤ και η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφορικά με τη διαδικασία μοριοδότησης, ανέφερε ότι δεν έγινε απολύτως καμία παρέμβαση στη λίστα που

δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα με τα 577 ονόματα των επιτυχόντων, καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα: «η διαδικασία και η επεξεργασία των στοιχείων έγινε αποκλειστικά ηλεκτρονικά, χωρίς την παραμικρή δυνατότητα παρέμβασης», ανέφερε χαρακτηριστικά και μάλιστα συμπλήρωσε πως δεν έγινε ούτε ήταν δυνατόν να γίνει το παραμικρό «ρουσφέτι ή μαγείρεμα».

Αναφερόμενος στη λίστα με τα 577 ονόματα, ο αρμόδιος υφυπουργός, επανέλαβε ότι ο πίνακας που δημοσιοποιήθηκε έγινε με βάση τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην αίτηση και δεν πρόκειται για πίνακα προσληφθέντων, αφού για να γίνει η πρόσληψη τα στοιχεία αυτά θα ελεγχθούν.

Τόνισε για ακόμη μια φορά πως όσοι εργαστούν στη Δημόσια Τηλεόραση δεν θα πρέπει να έχουν δεύτερη εργασία - μάλιστα θα υπογράψουν σχετική υπεύθυνη δήλωση - απαντώντας έτσι στις καταγγελίες της ΠΟΣΠΕΡΤ ότι μέσα στη λίστα των 577 βρίσκονται και άτομα που έχουν και δεύτερη εργασία.

Σημειώνειεπίσης πως υπάρχει η πιθανότητα να έχουν δοθεί λανθασμένα ή ανακριβή στοιχεία από κάποιους υποψήφιους - γι' αυτό και δίνεται η δυνατότητα επανόρθωσης και σε ενδιαφερόμενους οι οποίοι έχουν ξεχάσει να αναφέρουν στοιχεία, όπως την προϋπηρεσία ή το πτυχίο τους - με αποτέλεσμα να έχουν λάβει λιγότερα μόρια από όσα δικαιούνται.

«Παρά την πίεση του χρόνου για την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, επελέγη μια διαδικασία που αποκλείει κάθε δυνατότητα χαριστικών προσλήψεων πάσης φύσεως "ημετέρων". Για το λόγο αυτόν άλλωστε δόθηκαν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία, ενώ θα δοθεί και η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να ελέγξουν τη μοριοδότησή τους. Αυτονοήτως ελέγχονται και όλες οι καταγγελίες για διπλή εργασία, ψευδή στοιχεία ή δικαστικές εκκρεμότητες», σημείωσε ο κ. Καψής.

Όταν από 2.900 εργαζομένους, συμπλήρωσε,προσλαμβάνονται λιγότεροι από 600 είναι φυσικό να βρεθούν εκτός «πολλοί άξιοι», και σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα να προσληφθούν άτομα με λιγότερα προσόντα λόγω του συνυπολογισμού κοινωνικών κριτηρίων. Όμωες αυτά τα προβλήματα δεν θα υπήρχαν, αν μπορούσε να γίνει η εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης από τις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής, οπότε και θα προσλαμβάνονταν 2.000 εργαζόμενοι, «οι οποίοι σήμερα είναι όμηροι της τυφλής κινητοποίησης της ΠΟΣΠΕΡΤ», δήλωσε ο κ Καψής.

Και ανέφερε τέλος, ότι συνολικά 1.800 εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ υπέβαλαν αίτηση πρόσληψης στον μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης, περιλαμβάνοντας προφανώς στον αριθμό αυτό και πρώην συμβασιούχους.

Πάντως, σε ανακοίνωσή τους ΠΟΣΠΕΡΤ και Δημοσιογράφοι της ΕΡΤ έκαναν λόγο για κραυγαλέες περιπτώσεις αναξιοκρατίας στον κατάλογο με τα 577 ονόματα που ανακοινώθηκαν, κάνοντας λόγο για εικονολήπτη που έχει «εμπλοκή με τη δικαιοσύνη», για συνεργάτη του Σίμου Κεδίκογλου που επελέγη για το πολιτικό ρεπορτάζ, για μουσική παραγωγό που κατετάγη πρώτη στους εικονολήπτες, για μηχανικό αυτοκινήτου που επελέγη για τη θέση εναερίτη συντηρητή ιστών και για την πρόσληψη του διευθυντή του μουσείου-αρχείου της ΕΡΤ ως ελεύθερου ρεπόρτερ...

Για εκβιασμούς μιλάνε οι εργαζόμενοι

«Οι επαναλαμβανόμενες ομολογίες - απολογίες του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης κ. Παντελή Καψή για τις επίμαχες αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης στον δήθεν δημόσιο μεταβατικό φορέα φανερώνουν το μέγεθος της αναξιοπιστίας της κατ΄ ευφημισμόν αντικειμενικής αξιολόγησης», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, μετά τις νέες δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού.

Σε κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι δημοσιογράφοι, κάνουν λόγο για «εκβιασμούς» που ασκούνται σε βάρος των εργαζομένων και οι οποίες δεν μπορούν να κρυφτούν, όπως αναφέρουν, ενώ τονίζουν ότι «ο ελληνικός λαός θα μάθει όλη την αλήθεια».

Η ανακοίνωση

Οι επαναλαμβανόμενες ομολογίες - απολογίες του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης κ. Παντελή Καψή για τις επίμαχες αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης στον δήθεν δημόσιο μεταβατικό φορέα φανερώνουν το μέγεθος της αναξιοπιστίας της κατ΄ ευφημισμόν αντικειμενικής αξιολόγησης, αλλά και της σύγχυσης στην οποία έχουν περιέλθει ο ίδιος, οι συγκυβερνώντες και οι μυστικοσύμβουλοί τους, μετά τις αποκαλύψεις και τα επικριτικά σχόλια των μέσων ενημέρωσης.

Τα «μαγειρέματα», τα «βολέματα» ημετέρων, οι «διαβεβαιώσεις» του τύπου «μην ανησυχείς θα ξαναδούμε την περίπτωσή σου» σε διαμαρτυρίες για αποκλεισμούς από τη λίστα, αλλά και οι εκβιασμοί που άσκησαν και ασκούν, δεν μπορούν να κρυφτούν. Δεν μπορεί να μείνει κρυφό ότι στελέχη της ΔΤ τηλεφωνούν σε συναδέλφους, που δεν έχουν καν υποβάλλει αίτηση, ή δεν περιλαμβάνονται στη λίστα των 577 και τους πιέζουν να ξεκινήσουν να εργάζονται χωρίς σύμβαση. Ο ελληνικός λαός θα μάθει όλη την αλήθεια.

Ο κ. Καψής, ο κ. Στουρνάρας, ο κ. Κεδίκογλου, ο κ. Μάναλης, οι εταίροι της δικομματικής κυβέρνησης και όσοι συνοδοιπορούν με αυτούς, όσο είναι ακόμη σχετικά νωρίς, να εγκαταλείψουν τις μεθοδεύσεις που μόνο στόχο έχουν τη συγκάλυψη των πραγματικών τους προθέσεων για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, δηλαδή τη μετατροπή της σε όργανο προπαγάνδας.

Εκείνοι που αποφάσισαν το αντιδημοκρατικό και αυταρχικό μαύρο της 11ης Ιουνίου δεν είναι σε θέση να εγγυηθούν διαφάνεια και αξιοκρατία και το αποδεικνύουν καθημερινά.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, που εδώ και περισσότερο από δύο μήνες δίνουν τη μάχη της αξιοπρέπειας και της τήρησης των επιταγών του Συντάγματος, επαναλαμβάνουν, για άλλη μια φορά, την εμμονή τους στις αρχές της Δημοκρατίας, της Ελευθεροτυπίας και του σεβασμού των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού.

Keywords
Τυχαία Θέματα