Εις θάνατον ο Άριελ Κάστρο λέει ο εισαγγελέας – Τις γρονθοκοπούσε για να αποβάλλουν

Την εσχάτη των ποινών αντιμετωπίζει ο Άριελ Κάστρο, ο άνδρας που κατηγορείται για την απαγωγή, σεξουαλική κακοποίηση και εξαναγκασμό για διακοπή εγκυμοσύνης τριών γυναικών, που επί περίπου μία δεκαετία κρατούνταν όμηροι στο σπίτι του.

Ο εισαγγελέας που έχει ανατεθεί στην υπόθεση δήλωσε, σε αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή, ότι ερευνά «κάθε δολοφονία που διέπραξε (ο ύποπτος) όταν ανάγκαζε αυτές τις γυναίκες, για περίπου μία δεκαετία, να διακόπτουν την εγκυμοσύνη τους».

Οι δηλώσεις του επιβεβαιώνουν τις υποθέσεις ότι τουλάχιστον μία από τις γυναίκες που κρατούνταν

όμηροι στο σπίτι του, εξαναγκάστηκε -τουλάχιστον μία φορά- να διακόψει την κύησή της.

Σύμφωνα με έκθεση των αστυνομικών αρχών, η οποία διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης, αναφέρετε ότι η Μισέλ Νάιτ είπε στην αστυνομία ότι είχε μείνει «έγκυος τουλάχιστον πέντε φορές και ότι ο Κάστρο την άφηνε νηστική για δύο εβδομάδες και μετά την γρονθοκοπούσε επανειλημμένα στο στομάχι για να αποβάλει».

Αντίθετα, καμιά κατηγορία δεν απαγγέλθηκε εναντίον των δύο αδελφών του.

Ο πρώην οδηγός σχολικού λεωφορείου, πορτορικανής καταγωγής, θεωρείται ο μόνος υπεύθυνος για της απαγωγές, δήλωσε ο υποδιοικητής της αστυνομίας του Κλίβελαντ Εντ Τόμπα.

“Τίποτε δεν μας επιτρέπει να πούμε πως οι δύο αδελφοί είχαν εμπλακεί (στην υπόθεση) ή γνώριζαν”, τόνισε και πρόσθεσε: “ο Άριελ κρατούσε τους πάντες σε απόσταση”.

Ο Πέδρο και ο Όνιλ Κάστρο συνελήφθησαν την Δευτέρα, λίγες ώρες μετά την απελευθέρωση των τριών νέων γυναικών, με τη βοήθεια των γειτόνων.

Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Μάικλ ΜακΓκάρθ δήλωσε στο NBC πως επιβεβαιώθηκε ότι οι γυναίκες παρέμεναν δεμένες για μεγάλο διάστημα, αφού στο υπόγειο του σπιτιού βρέθηκαν “αλυσίδες και σκοινιά”.

Σύμφωνα με το μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Κλίβελαντ Μπράιαν Κάμινς, ο οποίος επικαλείται στοιχεία της προκαταρκτικής έρευνας, οι γυναίκες δεν βρίσκονταν στο ίδιο δωμάτιο, αλλά γνώριζε η μία την ύπαρξη της άλλης. Ο Κάστρο τους επέτρεψε να συναντηθούν όταν ήταν πλέον σίγουρος για τον έλεγχο που ασκούσε επάνω τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα