Έκαψαν το μπαρ αλλοδαπού και δήλωσαν… πολιτοφύλακες!

δράση αυτόκλητων παρανόμων ομάδων εν είδει πολιτοφυλακής για την αποκατάσταση του νόμου και της τάξης στον άγιο Παντελεήμονα και την ευρύτερη περιοχή επέδειξε και επισήμως

Και οι δύο παραδέχτηκαν την πράξη τους, αιτιολογώντας την ως ενέργεια που απέβλεπε στην κάλυψη του κενού αστυνόμευσης που υπάρχει στο τρίγωνο περιοχών Αγίου Παντελεήμονα- Πλατείας Αττικής- πλατείας Αμερικής, όπου- όπως είπαν- δρουν συμμορίες αλλοδαπών.

Κίνητρα

Η Ασφάλεια Αττικής στους δύο κατηγορούμενους αποδίδει ρατσιστικά κίνητρα

για τον εμπρησμό του καταστήματος στην οδό Λεμεσού στην πλατεία Αμερικής, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, και υποψιάζεται- χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν τα απαραίτητα στοιχεία- ότι οι δύο συλληφθέντες αποτελούν παρακλάδι των αυτόνομων- ετερόκλητων ομάδων… αποκατάστασης τάξης, που δρουν τον τελευταίο χρόνο στις επίμαχες περιοχές.

Και οι δύο 33χρονοι που συνελήφθησαν είναι άνεργοι και στο σπίτι του ενός, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν χθες στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, εντοπίστηκαν στη ντουλάπα του υπνοδωματίου του καθώς και στον τοίχο συνθήματα και σύμβολα της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα ο ένας από τους δύο είχα απασχολήσει και στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών.

Οι δύο άντρες, οι οποίοι το βράδυ της Δευτέρας, γύρω στις 8.30, εισέβαλαν στο μπαρ του υπηκόου του Καμερούν, αφού τον εξύβρισαν για την καταγωγή του, τον ανάγκασαν να κλείσει το κατάστημά του.

Την απειλή τους τελικά την πραγματοποίησαν λίγες ώρες αργότερα, τα ξημερώματα της Τρίτης. Πιο συγκεκριμένα, αφού έσπασαν τη τζαμαρία, στη συνέχεια έριξαν εύφλεκτο υγρό και και έβαλαν φωτιά. Οι δράστες βρέθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημά από την Ασφάλεια Αττικής και συνελήφθησαν, λόγω δακτυλικού αποτυπώματος που ταυτοποιήθηκε μέσα στον χώρο της εμπρηστικής επίθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα