Εκεί όπου η διασκέδαση χτυπάει κόκκινο – Τα πιο όμορφα beach bars της χώρας!

Την ώρα που το διαβάζετε, σας ευχόµαστε να έχετε εγκαταλείψει την πόλη. Την Αθήνα, το Βόλο, την Πάτρα, την Καβάλα. Να είστε κάπου εκεί έξω, που έχει πάρα πολλή άµµο, πολύ γαλάζια θάλασσα και δεν φοράτε παπούτσια… Τουλάχιστον δερµάτινα. Όπως και να είστε, σετ ή µόνοι, θα θελήσετε να πιείτε

ένα ποτό και να ακούσετε λίγη µουσική. Και φυσικά να φλερτάρετε.

Ψάξαµε και βρήκαµε δώδεκα πολύ όµορφα µπαρ από τη Χαλκιδική µέχρι την Κω και από τη Μύκονο µέχρι τη Σκιάθο. Στην υγειά σας...

Jackie O’ Beach Club - Super Paradise Μύκονος

Άνοιξε φέτος στη δεξιά πλευρά του Super Paradise (εκεί που ήταν το παλιό Coco's) και έγινε αυτόµατα κλασικό, ενώ συγκέντρωσε πολύ καλό κόσµο και διεθνείς celebrities. Ο Μιχάλης και η Carsten έστησαν ένα µεγάλο και πανέµορφο µαγαζί µε στοιχεία κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής µε σήµα κατατεθέν τους µεγάλους καθρέπτες που αντικατοπτρίζουν το τοπίο. Την κουζίνα επιµελείται ο Αθηναγόρας Κωστάκος (δοκιµάσαµε καλό λαβράκι µε βλήτα και αβγολέµονο), ενώ έχει και oyster bar, πισίνα, private lounge bar, κρεβάτια για να αράζεις και ένα καταπληκτικό κατάστηµα Sotris, που άνοιξε ακριβώς από πάνω.

Alemagou Φτελιά - Μύκονος

Ένα πετρόχτιστο παραδοσιακό τοιχάκι και µια µικρή είσοδος που σου κάνει κάτι από Μεξικό, µέσα ένα στέγαστρο από χιλιάδες αποξηραµένα φύλλα φοίνικα και κρεµαστές κολοκύθες, µπροστά µια υπέροχη σχεδόν πριβέ παραλία, καταπληκτικό down to earth φαγητό σε σούπερ τιµές (δοκιµάστε καρπάτσιο λαβράκι, ντολµαδάκια µε ταµπουλέ και σος από µαύρη σουπιά, σαλάτα µε κινόα και καβούρι), κουλ µουσικές και κόσµος από supercelebrities µέχρι «κανονικούς» ανθρώπους σε ένα mix and match που λειτουργεί ιδανικά. Μάλλον το πιο ωραίο beach bar στην Ελλάδα.

Kohi Beach Bar - Χαλκιδική

Τοποθετηµένο σε µια από τις πιο όµορφες παραλίες της Χαλκιδικής, στους χώρους του Porto Karras. Τα πεύκα φτάνουν µέχρι τη θάλασσα, από πάνω απλώνονται οι πλαγιές του Μελίτωνα και οι αµπελώνες που δίνουν το περίφηµο κρασί της περιοχής. Beach bar υψηλής αισθητικής µε σούπερ µουσικές (από lounge και swing µέχρι eclectic soul και jazz), µενού µε υπέροχα σνακ (χειροποίητες πίτσες, σάντουιτς κλπ.), πρωτάθληµα beach volley στο διπλανό γήπεδο, πρωτάθληµα καταδύσεων και κοκτέιλ µε µυρωδικά και φρούτα που συγκεντρώνουν οι µπάρµεν από τα παρτέρια των τοπικών παραγωγών. Ανοιχτό µέχρι τις 2 το βράδυ.

La Luna - Αντίπαρος

Θρυλική υπαίθρια ντισκοτέκ, από τις ελάχιστες που έχουν αποµείνει σε όλη την επικράτεια. Ο χωµατόδροµος που ξεκινάει από τη Χώρα και καταλήγει µέχρι εκεί έχει «στιγµατιστεί» µε µυθικές ιστορίες, σεξ στα παρακείµενα χωράφια, γέλια και µεθυσµένες παρέες να τραγουδάνε δυνατά κοµµάτια των Clash και των Boney M. Οι καθηµερινές επιλογές του dj είναι σχεδόν κασέτα (αλλά κανείς δεν νοιάζεται), οι µπύρες συχνά ζεστές και τελειώνουν όταν τις χρειάζεσαι, το φλερτ πάει σύννεφο και οι πόρτες δεν κλείνουν ποτέ πριν ξηµερώσει. Και αν στα µέσα της προηγούµενη δεκαετίας όδευε µε µαθηµατική ακρίβεια στην απόλυτη παρακµή, η έσχατη «κοσµικοποίηση» της άλλοτε πανκ Αντιπάρου έδωσε στη La Luna µια νέα εφηβεία και πέρασε οριστικά στο πάνθεον των πιο θρυλικών µαγαζιών στην Ελλάδα (είµαι σίγουρος ότι κάποιος κάποτε θα γυρίσει ένα ντοκιµαντέρ ή θα γράψει ένα βιβλίο για δαύτη).

Corona Borealis - ∆ονούσα

Στη χίπικη (και ένα από τα τελευταία προπύργια του ελεύθερου κάµπινγκ στις Κυκλάδες) ∆ονούσα. Χτισµένη πάνω στην άµµο στην παραλία της Χώρας, αράζεις από το πρωί µέχρι το άλλο πρωί (πιστέψτε µε και είναι πολλοί που το κάνουν - και εγώ επίσης) και δεν χρειάζεται να κουνηθείς ποτέ από εκεί. Σούπερ πρωινά, µπύρες στις 12, µετά φαγητό (το καλύτερο στο νησί) από τα χεράκια της µαµάς του ∆ιονύση, του ιδιοκτήτη, και το βράδυ σφηνάκια και ποτά µέχρι τελικής πτώσεως (κυριολεκτικά, γιατί οι µισοί τη βγάζουν στην παραλία µέχρι να ξηµερώσει). Α, και µερικές από τις καλύτερες «εναλλακτικές» µουσικές στο Αιγαίο.

Μύλος - Κως

Ψηφίζεται σταθερά στα δέκα καλύτερα beach bars της Ελλάδας και δίκαια. Με σήµα κατατεθέν τον εξαιρετικά διατηρηµένο 500 ετών µύλο (που χτίστηκε επί τουρκοκρατίας για να αλέθει σιτηρά) και µαέστρο τον sui generis Ζαχαρία, είναι ένα τεράστιο µαγαζί εντυπωσιακής αισθητικής (και φανερά επηρεασµένο από τα ταξίδια του Ζαχαρία στη νοτιοανατολική Ασία), που περιλαµβάνει µέχρι και γήπεδο για beach tennis (διοργανώνει µάλιστα και το ετήσιο τοπικό τουρνουά), ενώ από τα decks του έχουν περάσει οι καλύτεροι Έλληνες djs και πολλοί ξένοι καθώς και αρκετοί γνωστοί τραγουδιστές που έχουν κάνει live εκεί.

*κουντουµπιλό:

To "Could You Be Loved" του Bob Marley στη σύγχρονη ελληνική παράφραση

Babis Bar - Kάλυµνος

Ένα µικρό χύµα beach bar σε ένα ελάχιστα τουριστικό νησί, όπως είναι η Κάλυµνος, απέκτησε µέσα σε µια µέρα διεθνή δηµοσιότητα όταν το CNN το ανακήρυξε ένα από τα καλύτερα του κόσµου και προκάλεσε ντόµινο απορίας από όσους ταξιδεύουν και αναζητούν αυθεντικά µέρη σαν κι αυτό. Ο δε ιδιοκτήτης Μπάµπης, ένας υπέροχος Καλύµνιος, δεν σταµάτησε να σηκώνει τα τηλέφωνα και να απαντάει στην ερώτηση-καζούρα «Ρε Μπάµπη, πόσα έσκασες στους Αµερικάνους;». Το µέρος είναι κάπως σαν να αράζεις στη βεράντα ενός ελληνικού σπιτιού πίσω στα '70s, µε φοβερή θέα στην Τέλενδο και µουσική από όλο το φάσµα του ελληνικού ρεπερτορίου (κοινώς θα ακούσεις από Καζαντζίδη µέχρι Ρέµο, αλλά αυτό προσδίδει πόντους στην καλτ διάστασή του).

Μαναδένδρι beach bar - Παξοί

Βρίσκεται στην παραλία Μαναδένδρι, τη µεγαλύτερη των Παξών και τη µοναδική οργανωµένη του νησιού. Είναι ένα κράµα all day cafe, beach bar και ψαροταβέρνας και στα highlights του µενού είναι οι αστακοµακαρονάδες, τα φρέσκα ψάρια καθώς επίσης οι πίτσες και η ξαπεταχτή στον ξυλόφουρνο. Χτισµένο στη δεξιά άκρη της παραλίας κάτω από έναν εντυπωσιακό βράχο που µοιάζει µε σκηνικό, έχει ωραίες ψάθινες οµπρέλες, πισίνα και αιώρες, ενώ τα τραπέζια του εστιατορίου στήνονται σε απόσταση δύο µέτρων από τη θάλασσα.

Κατεβάστε το Kool Magazine για να δείτε τα υπόλοιπα!

Για να κατεβάσετε το Kool Magazine πατήστε:

- Για iPad στο εικονίδιο παρακάτω:

Facebook: facebook.com/KOOLthemagazine

Twitter: twitter.com/KoolDigitalMag

Keywords
Τυχαία Θέματα