Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο Τσίπρας στο Μαξίμου: Και τώρα τι κάνουμε, ρωτάει το οικονομικό επιτελείο

Σε έκτακτη συνεδρίαση συγκάλεσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στις 10 το πρωί πέρασαν διαδοχικά την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης, οι αναπληρωτές υπουργοί

Νάντια Βαλαβάνη και Ευκλείδης Τσακαλώτος. Στο τραπέζι μαζί τους κάθισε και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, του οποίου το γραφείο είναι μέσα στο Μαξίμου.

Το βασικό, αλλά όχι μόνο θέμα της σύσκεψης αυτής είναι η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της χώρας και τα ταμειακά διαθέσιμα αρχικά έως τον Απρίλιο και τελικά έως τον Ιούνιο που η χώρα θα διαπραγματευθεί εκ νέου με τους δανειστές της για την οριστική συμφωνία μαζί τους.

Όπως έχουν παραδεχθεί όλα τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης στις δηλώσεις τους τις τελευταίες ημέρες το χρηματοδοτικό κενό που δημιουργεί η συμφωνία στο Eurogroup είναι μεγάλο και καθιστά την κατάσταση εξαιρετικά δυσχερή σε συνδυασμό με το αντικειμενικό πρόβλημα της είσπραξης δημοσίων εσόδων.

Έτσι, το δεύτερο σκέλος της σύσκεψης περιστρέφεται γύρω από τη δυνατότητα άντλησης εσόδων είτε μέσω της έγκαιρης καταβολής φόρων και άλλων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων στο Δημόσιο είτε μέσω της είσπραξης παλαιότερων οφειλών μέσα από ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Η βασικότερη από αυτές είναι το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις που από την πρώτη ημέρα υποσχέθηκε η κυβέρνηση αλλά η κατάθεσή του προσκρούει στην έγκριση των θεσμών.

The post Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο Τσίπρας στο Μαξίμου: Και τώρα τι κάνουμε, ρωτάει το οικονομικό επιτελείο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα