Εκβίαζαν επιχειρηματία στη Νέα Σμύρνη παριστάνοντας αστυνομικούς της Interpol

14:51 8/4/2013 - Πηγή: KoolNews

Άντρες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προχώρησαν στη σύλληψη δύο αλλοδαπών υπηκόων Ρουμανίας και Γεωργίας, ηλικίας 43 και 49 ετών αντίστοιχα, καθώς και έναν 26χρονο ημεδαπό, στη Νέα Σμύρνη.

Οι τρεις άντρες συνελήφθησαν για εκβίαση καταστηματάρχη της περιοχής, αλλά και για αντιποίηση αρχής, αφού σύμφωνα με την έρευνα, ο 43χρονος υπήκοος Ρουμανίας εκβίαζε συστηματικά καταστηματάρχη, στο διάστημα των τελευταίων έξι μηνών, παριστάνοντας αστυνομικό της Interpol και απειλώντας τον ότι θα κάψει το κατάστημά του, εφόσον δεν του κατέβαλε μηνιαίως το ποσό των 150 ευρώ.

Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας, ο δράστης συνελήφθη εντός του καταστήματος, τη στιγμή που λάμβανε 100 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, από τον καταστηματάρχη.

Μαζί του, συνελήφθησαν και οι δύο συνεργοί του, οι οποίοι περίμεναν τον 43χρονο σε ένα Ι.Χ. Αυτοκίνητο, ακριβώς έξω από το κατάστημα. Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε από τους άντρες της αστυνομίας, μαζί με τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ενώ σε βάρος του 26χρονου ημεδαπού εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση, για απόπειρα κλοπής. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα