Ελεύθερος και χωρίς περιοριστικούς όρους ο πρώην Πρύτανης Παντείου Δημήτρης Κώνστας

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Πρώην Πρύτανης Παντείου Δημήτρης Κώνστας. Μετά την καταδίκη του από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών σε κάθειρξη 14 μηνών για υπόθεση κακοδιαχείρισης του Πανεπιστημίου, ο πρώην πρύτανης είναι και πάλι ελεύθερος.

Οι δικαστές έκριναν ομόφωνα την αποδοχή της αίτησης αναστολής ποινής του κατηγορούμενου, χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο ενώ θετική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα.

Οι δικαστές έλαβαν σοβαρά υπόψη τόσο

τα προβλήματα υγείας του κ. Κώνστα καθώς και το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα καθαρογαφεί η καταδικαστική απόφασή του ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τον δικαστικό του αγώνα και να φτάσει μέχρι τον Αρειο Πάγο και να μπορέσει να αποδείξει την αθωότητά του.

Στην προηγούμενη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου που είχε εκδοθεί δεν είχε ληφθεί υπόψη η αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως της έδρας που είχε αποτιμήσει διαφορετικά τρόπο το αποδεικτικό υλικό του κατηγορούμενου και είχε εισηγηθεί την αθώωση και των τριών εκπροσώπων των πρυτανικών Αρχών. Κατά τη διάρκεια, μάλιστα, εκείνης της δίκης ενώ είχαν ανοιχτεί και οι λογαριασμοί των κατηγορούμενων δεν είχε προκύψει κάποια αξιοσημείωτη διαδρομή χρήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα