Έληξε η προθεσμία για τη διαθεσιμότητα- Kυρώσεις για όσους δεν έστειλαν στοιχεία

Εληξε στις 14:00 η προθεσμία που είχε θέσει το υπουργείο Παιδείας για την απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων των 8 Πανεπιστημίων που εμπλέκονται στη διαθεσιμότητα.

Οι μη απογραφέντες διοικητικοί υπάλληλοι είναι πλέον αντιμέτωποι με πειθαρχικές συνέπειες που μπορεί να φτάσουν ακόμη και μέχρι την απόλυση ύστερα και από την ψήφιση σχετικής τροπολογίας χθες στη Βουλή.

Εως

χθες το βράδυ, οι πληροφορίες για τους διοικητικούς υπαλλήλους που καταχώρισαν στοιχεία σχετικά με τα προσόντα τους ήταν συγκεχυμένες.

Ανώτατα στελέχη του υπουργείου τόνιζαν αργά χθες το απόγευμα ότι είχαν απογραφεί περισσότεροι από 1.000 υπάλληλοι. Ωστόσο, από την πλευρά των διοικητικών έγινε γνωστό ότι θα παραδώσουν σήμερα στη Διεύθυνση Προσωπικού Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας «1.250 δηλώσεις ανυπακοής υπαλλήλων ΑΕΙ». Με απλά λόγια, ισχυρίζονται ότι 1.250 υπόχρεοι για απογραφή δεν έστειλαν στοιχεία.

Ο κύριος όγκος των δηλώσεων (85%), σύμφωνα με τους διοικητικούς, προέρχονται από το ΕΜΠ και το ΕΚΠΑ οι οποίες συγκεντρώθηκαν τις τρεις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα, επισημαίνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των δηλώσεων απογραφής που κατατέθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα αλλά και στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνουν ελλιπή στοιχεία λόγω της απεργίας και της προφανούς αδυναμίας των υπαλλήλων να έχουν πρόσβαση στους ατομικούς υπηρεσιακούς φακέλους τους.

ΣΥΡΙΖΑ: Οδηγούν σε διοικητική αποσάρθρωση τα Πανεπιστήμια

Εξωθούν Σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει την κυβέρνηση ότι η υπερψήφιση της τροπολογίας που εξωθεί στη διαθεσιμότητα διοικητικούς υπαλλήλους των ιδρυμάτων, οδηγεί στη «διοικητική αποσάθρωση τα Πανεπιστήμια της χώρας».

«Η απόπειρα εκβιασμού των εργαζομένων στη διοίκηση των ΑΕΙ με την απαίτηση της απογραφής τους, ενώ ασκούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας, αποτελεί προσπάθεια ποινικοποίησης κάθε απεργιακής κινητοποίησης. (...)Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει αυτές τις μεθοδεύσεις και αυτές τις απολύσεις. Η αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς θα στηρίξει την ομαλή λειτουργία των ΑΕΙ και επομένως έχει ανάγκη όλο το ανθρώπινο δυναμικό των σχολών και των τμημάτων, χωρίς εξαιρέσεις» καταλήγει η ανακοίνωση.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα